Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 00:00

Ascaloth Islands

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σαν ένα πρώτο βήμα για το ξεκίνημα μιας νέας κατηγορίας παρουσιάσεων και ένθετων, με τίτλο "Σπιτικοί Κανόνες και Κόσμοι", ο Λαβύρινθος σας παρουσιάζει ένα δημιούργημα φίλων και αναγνωστών του.

Αυτό το δημιούργημα είναι ένας κόσμος φαντασίας με την ονομασία Ascaloth Islands, των Τσιμώρη Χαράλαμπου και Σμάραγδου Γεώργιου.

Με την ευλογιά των δημιουργών του, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το μελετήσετε και να το αξιοποιήσετε στις παρτίδες σας.

Πείτε μας καταρχήν μερικά πράγματα για εσάς.

Γιώργος : Είμαι ο Γιώργος και είμαι Μηχανικός Υπολογιστών και κάνω διδακτορικό στην Βιοιατρική στο Rotterdam. RPG παίζω από το 2001 αν και πλέον έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ ενεργά. Κυρίως έχω παίξει D&D 3η έκδοση και για αρκετό καιρό, ένα συνδυασμό από 2η, 3η και 4η έκδοση που είχε φταίξει ο τότε DM μας, που νομίζω ότι ήταν το ιδανικό σετ κανόνων.

Ελάχιστα έχω παίξει και Vampire. Τις περισσότερες φορές έχει τύχει να βρίσκομαι σε party που παίζει σε custom settings.
Ο αγαπημένος μου κόσμος με διαφορά πάντως παραμείνει τo Kingdoms of Kalamar που εκδόθηκε την εποχή που βγήκε και η 3η έκδοση του D&D.

Μπάμπης : Λέγομαι Μπάμπης και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Εγώ ξεκίνησα λίγο ανάποδα, δηλαδή πρώτα ασχολήθηκα με τα ηλεκτρονικά rpg και μετά με τα pen & paper. Το Mystique Quest και το Secret of Mana ήταν τα αγαπημένα μου.

Πολύ αργότερα όταν πήρα υπολογιστή έμαθα απ’ το internet τι είναι τα pen & paperrpg, συγκεκριμένα το D&D και κατενθουσιάστηκα!

Αμέσως έτρεξα στον Γιώργο ο οποίος ήταν μεγάλος γνώστης rpg στον υπολογιστή, με ντοκτορά στο Planescape - Torment και του το πρότεινα.

Έτσι μαζί και με κάποιους άλλους συμμαθητές κάναμε το πρώτο μας party.

Εγώ τα settings που έχω παίξει είναι το Kingdoms Of Kalamar, Forgotten Realms και κάποια custom. Από rpg έχω παίξει μόνο D&D σε campaign και oneshot περιπέτειες σε Vampire, Call of Cthulu & Legend of the 5 Rings.

Πως καταλήξατε να γράψετε αυτόν τον κόσμο;

Γιώργος : Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός θυμάμαι ότι η αρχική πρόταση ήταν του Μπάμπη.

Ήταν σε μία φάση που ήταν λίγο δύσκολο και για τους δυο μας να βρούμε σοβαρό κόσμο να παίξουμε και ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το είδος μέχρι να διορθωνόταν αυτό το πρόβλημα. Επίσης μας άρεσε πολύ η ιδέα να παίζουμε σε ένα κόσμο που φτιάξαμε οι ίδιοι. Ο κόσμος γενικά δεν έχει πολλές πραγματικά καινοτόμες ιδέες κατά την γνώμη μου. Στην δική μου περίπτωση απλά σκέφτηκα όλα τα πράγματα που μου αρέσουν και εμπνέουν σε ένα κόσμο φαντασίας και προσπάθησα να βάλω να λειτουργήσουνε σε ένα κόσμο μαζί.

Την ιδέα για έναν πλανήτη, ο οποίος είναι στην ουσία ένα τεράστιο αρχιπέλαγος, νομίζω ότι που είχε έρθει από ένα παλιό RPG στο PC, που νομίζω ότι δεν έγινε τελικά ποτέ. Εκεί ο κόσμος αποτελούτανε από εναέρια νησιά (και αυτό πολύ ενδιαφέρον).

Μου φάνηκε τότε ότι η ιδέα του Αρχιπέλαγους δίνει πολύ καλά hooks για πολύ ανομοιογενείς καταστάσεις. Επίσης μου άρεσε η ιδέα ενός κόσμου που η βασική δύναμη θα είναι το ναυτικό οπότε και έχει νόημα, για παράδειγμα, ένας νομαδικός στόλος εμπόρων να είχε επιρροή και δύναμη. Στον κόσμο γενικά υπάρχουν από πολύ τυπικά βασίλεια για ένα D&D setting μέχρι θεοκρατίες αθανάτων.

Γενικά το υλικό δεν είναι πολύ λεπτομερές, ούτε μεγάλο αλλά νομίζω ότι είναι μια ενδιαφέρουσα βάση για μπορείς να φτιάξεις μια καλή ιστορία και για να το επεκτείνει κάποιος όπως θέλει.

Όταν τελειώσαμε το κείμενο, ακολουθώντας κάποια πολύ βασικά Photoshop tutorials από το http://www.cartographersguild.com έφτιαξα τους χάρτες στο LINUX με το GIMP (ανοικτό λογισμικό, οπότε διαθέσιμο και δωρεάν).

 

Μπάμπης: Για να πω την αλήθεια τα εύσημα ανήκουν στον Γιώργο γιατί αυτός τον έκανε στην ουσία.

Η δική μου προσθήκη ήταν οι ήρωες – θεοί. Όλα ξεκίνησαν όταν νοσταλγήσαμε να παίξουμε μετά από καιρό D&D και δεν βρίσκαμε παίκτες αφού ο Γιώργος σπούδαζε στο εξωτερικό και ερχόταν μόνο για τις γιορτές. Έτσι αποφασίσαμε να παίξουμε οι δυο μας! Τρελό ε;

Του είπα να φτιάξει μια περιπέτεια για να παίξουμε και την άλλη μέρα είχε φτιάξει ολόκληρο κόσμο! Όταν τον ρώτησα γιατί έκανε κόσμο κι όχι μια περιπέτεια μου απάντησε "Είχα οίστρο".

Βέβαια δεν υπήρχε πάνθεον και η αρχική σκέψη ήταν ότι υπήρχαν κάποιοι ήρωες του παρελθόντος που έγιναν θρύλοι και σιγά σιγά θεοποιήθηκαν από τον κόσμο. Πάνω σε αυτό πάτησα και αποφάσισα να βρω ποιοι ήρωες θα ήταν αυτοί. Ξεκίνησα με το να μελετάω την κάθε περιοχή ξεχωριστά προσπαθώντας να βρω κάτι ξεχωριστό για την καθεμιά. Κάπως έτσι κατέληξα σε αυτή την τελική μορφή.

 

Πως θα μπορούσε κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί σας;. Ειδικά εάν κάποιος έχει ιδέες και θα ήθελε να βοηθήσει στο να τον αναπτύξετε.

Γιώργος: Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπάμπης: Μέσω email πιστεύω είναι η καλύτερος τρόπος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε όποια απορία.

 

 


Οι Χάρτες των Ascaloth Islands

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Αθανασόπουλος