Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 00:00

Spirit Of The Season

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα Χριστουγγενιάτικο supplement για το Spirit Of The Century και το Truth & Justice!

 

Spirit Of The Season!

Ένα ιδιαίτερο pulp supplement για το Spirit Of The Century (Fate) και το Truth & Justice (PDQ) με χριστουγεννιάτικη διάθεση! Διαθέσιμο αποκλειστικά σε pdf μορφή 48 σελίδων.

Ενταγμένο μέσα στη default μυθολογία του εμβληματικού (για μένα τουλάχιστον) Spirit Of The Century, το Spirit Of The Season (SotS) μας δίνει ιδέες και ένα “χριστουγεννιάτικο” mini setting  για να το παίξουμε ως one-shot είτε για να το χρησιμοποιήσουμε όπως εμείς θεωρούμε καλύτερο! Το φοβερό στην όλη υπόθεση είναι ότι είναι γραμμένο έτσι ώστε να είναι εντελώς compatible και με ένα άλλο rpg, το Truth & Justice του συστήματος PDQ. Το τελευταίο ασχολείται με Super Heroes αλλά  τo SotS  του δίνει μια extra διάσταση μπολιάζοντας το pulp action στο Supers genre.

Θα σας πω λίγα πράγματα για το “setting” τώρα:  Από τις απαρχές του Χρόνου υπήρχε το «Πνεύμα του Δίνω (Προσφέρω)»  aka Spirit Of Giving το οποίο όπως και όλα τα άλλα πνεύματα διάλεγε κάποιον αντίστοιχης αντίληψης άνθρωπο για να τον «χρησιμοποιήσει» ως την προέκτασή του στον κόσμο μας. Ο άνθρωπος αυτός όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας ήταν πάντα πρόθυμος να προσφέρει φαί, χρήμα, συμβουλές, προστασία κτλπ σε όποιον τη χρειαζόταν, με λίγα λόγια ζούσε για να βοηθά ανιδιοτελώς τους συνανθρώπους του.  Αν βάλουμε και τα Χριστούγεννα στο παιχνίδι σας θυμίζει άραγε κάτι? Ω, ναι! Οι θρύλοι λένε ότι ο Άγιος Βασίλης και το Πνεύμα του Δίνω είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους! Μάλιστα φημολογείται ότι όταν κάποιο από τα Πνεύματα βγαίνει στη σύνταξη πηγαίνει στον παγωμένο βορρά και αράζει στο κρυμμένο οχυρό ονόματι “The Fastness” και από εκεί είναι που παίρνει τη σκυτάλη το νέο Πνεύμα για να συνεχίσει το ανιδιοτελές του έργο!

The Man In Red , Nick Saint, Secret Santa!

O Nick είναι το τωρινό «Πνεύμα του Δίνω»! Περιττό να αναφέρω ότι κυκλοφορεί τις νύχτες πάνω σε ένα αεριωθούμενο κόκκινο έλκηθρο! Το βιβλίο μας δίνει πληροφορίες για το background του (no spoilers here!) καθώς και complete stats έτσι ώστε μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε είτε ως NPC αλλά ακόμα και σαν έτοιμο pre-rolled character για κάποιον από τους παίκτες μας. Επίσης, μας παρουσιάζει και τη μυστική ομάδα του, τους Reindeer Men με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έτσι ώστε το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ως one-shot με τους παίκτες να παίρνουν το ρόλο του Nick και των υπόλοιπων συνεργατών του είτε χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές για να αναπτύξουμε το setting όπως μας αρέσει.

Φυσικά, απέναντι σε κάθε «Πνεύμα» βρίσκεται πάντα και το αντίπαλο δέος γνωστό ως «Σκιά». Οι Κακοί! Για πάμε:

Ο Jacques Frost, ένας αλαζόνας εξερευνητής των πολικών περιοχών με διατριβή στα Προιστορικά Τέρατα και ένα μαγικό μενταγιόν που του δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει βυθισμένα στη λήθη (μα αληθινά) πλάσματα όπως Μαμούθ, Sabre-Toothed Tigers κτλπ.

Η Baroness Blackheart, μια αιωνόβια αλχημίστρια από την Πρωσία που χρησιμοποιεί την εφέυρεσή της  «Μαύρη Καρδιά» ταίζοντάς την κάρβουνο για να διατηρηθεί στη ζωή για πάντα. Δυστυχώς όμως για την ανθρωπότητα η ίδια αυτή μηχανή της ρουφάει τα συναισθήματα και πλέον η μυστηριώδης Βαρόνη μπορεί άνετα να θεωρηθεί η Ενσάρκωση Του Κακού στη Γη! Πράγματι, το προηγούμενο «Πνεύμα του Δίνω» έχει πολλές κακές αναμνήσεις από την τελευταία συνάντησή του με τη διαβολική αλχημίστρια! Άραγε τι σχεδιάζει να συμβεί στον Nick Saint και την παρέα του?

Τέλος ο Doctor Scrooge, ο τελευταίος ζωντανός απόγονος του Ebeneer Scrooge του Charles Dickens , ένα πραγματικό Grinch που ζει για να συγκεντρώνει πλούτο (κατά προτίμηση εις βάρος τρίτων) βοηθούμενος από τους Cratchits τους πιστούς του ακόλουθους!

Το pdf τελειώνει με προτάσεις για περιπέτειες στον χριστουγεννιάτικο τρελό αυτό κόσμο οι οποίες τιτλοφορούνται “Reindeer Games”, “Twelfth Night”, “The Hills Are Alive With The Sound Of Carnage”, “Channukah In Peril”, “Cookies.Milk.MURDER” και “(Evil) Batteries Not Included!”.  Δε θα επεκταθώ για ευνόητους λόγους, δε θέλω να σας χαλάσω την έκπληξη!

 Προσωπικά θεωρώ το Spirit Of The Season ως το καλύτερο θεματικό supplement όλων των εποχών. Αν σας αρέσει το pulp genre θα κάνετε έγκλημα κατά του εαυτού σας αν το αγνοήσετε!

Καλή χρονιά σε όλους και εύχομαι ο Nick Saint να σας δώσει τα δωράκια που περιμένετε την παραμονή της πρωτοχρονιάς!

http://www.evilhat.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=79&products_id=193

ΥΓ: Παραθέτω το Fate SRD του Spirit Of The Century που είναι free και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρέξει το supplement (για όσους δεν έχουν το SotC ή το Truth & Justice)

http://www.faterpg.com/dl/sotc_srd.pdf