Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Color has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/templates/rt_oculus/features/color.php on line 11
Λαβύρινθος - Ενδιαφέροντα RPG που υπάρχουν δωρεάν.

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Disqus_K2 has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 15

Notice: Undefined variable: site_root in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 64
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 00:00

Ενδιαφέροντα RPG που υπάρχουν δωρεάν.

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μικρά αριστουργήματα RPG που δίνονται ελεύθερα προς όλους.

Πριν λίγες ημέρες έκανα μια “βόλτα” στο Ίντερνετ για να μαζέψω νέα Quick-Start και να ενημερωθώ για άλλα Παιχνίδια Ρόλων που σίγουρα υπάρχουν εκεί έξω και με περιμένουν να τα μάθω.

Σε αυτήν την βόλτα μου πέτυχα μερικά που μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέροντα σαν παιχνίδια και σαν κόσμοι. Παράδοξος δεν μιλάω ούτε για Quick-Starts, ούτε για ένα ενδεικτικό μέρος του βασικοί βιβλίου, ούτε για κάποιο One-Sheet-Rules RPG, άλλα για ολοκληρωμένα παιχνίδια που δίνουν ολόκληρο το βασικό βιβλίο, όπως ακριβός θα το αγοράζατε από το ράφι, απλά αυτό δίδεται σε μορφή PDF. Όποιος περίμενε να του στείλουν βιβλία εκατό και βάλε σελίδων δωρεάν σπίτι του να κοιτάξει άλλου.

Φυσικά υπάρχουν και αρκετά που δεν έβαλα σε αυτή την λίστα, είτε γιατί ανήκουν σε ειδικές κατηγόριες που δεν είμαι αρκετά έμπειρος ή κατάλληλος να κρίνω ή είναι τόσο ξεχωριστά, που θεωρώ ότι θέλουν δικό τους ξεχωριστό αφιέρωμα μερικών σελίδων.

Σε αυτήν μου την ανάρτηση λοιπόν θα σας δώσω την προσωπική μου λίστα με αυτά που εμένα μου έκαναν την πιο μεγάλη εντύπωση και που σίγουρα θα έδινα λεφτά να τα αγοράσω ή να τα τυπώσω και να τα βάλω και επίσημα στην προσωπική μου συλλογή με Παιχνίδια Ρόλων.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν γράφω εκτενέστατες παρουσιάσεις του κάθε παιχνιδιού, μοναχά λίγες αναφορικές παραγράφους έτσι ώστε να μπορέσετε να πάρετε μια ιδέα για το προσφέρουν.

 

Αρκετά Παιχνίδια Ρόλων που υπάρχουν στην λίστα βασίζονται στο μηχανικό τους μέρος στο Open D6 που σας είχα αναφέρει στο ακόλουθο άρθρο.

Όποτε ας βγάλουμε τα προφανή από την άκρη για αρχή.

 

D6 Core Bundle

(D6 Adventure, D6 Fantasy & D6 Space)

Αυτό είναι το πακέτο με το βασικό συστήματα και τα παιχνίδια που σας έλεγα στο προηγούμενο άρθρο. Είναι τα ολοκληρωμένα βιβλία σε μορφή PDF, ένα για κάθε στυλ και κόσμο παιχνιδιού, 145 σελίδων το κάθε ένα. Ένα πολύ απλό σύστημα όπου με πολύ λίγη δουλειά μπορείτε να παίξετε τα πάντα.

Δεν είναι ολοκληρωμένοι κόσμοι όπως τα υπόλοιπα στην λίστα αλλά αξίζουν να αναφερθούν και να τους ρίξετε και εσείς μια ματιά.

 

Atomic Highway

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε έχει καταστραφεί. Μηχανοκίνητες συμμορίες, παραγκουπόλεις και οχήματα φτιαγμένα από σκουριασμένα κομμάτια είναι τα μόνα χνάρια ανθρώπινου πολιτισμού.

Το Atomic Highway προσφέρει έναν εύπλαστο και ανεξερεύνητο μεταποκαλυπτικό κόσμο με ύφος Mad Max με ένα αρκετά εύκολο σύστημα παιχνιδιού με εξάπλευρα ζάρια που το ονομάζει V6, όπως ονομάζεται και ο κινητήρας.

Το PDF είναι 133 σελίδες με αρκετές πληροφορίες και απλά στατιστικά για να φτιάξεις Χαρακτήρα (δεν έχω ξαναφτιάξει τόσο γρήγορα χαρακτήρα. Με μια ανάγνωση και σε 15 λεπτά τον είχα έτοιμο) και φυσικά για οχήματα καθώς σε αυτό το παιχνίδια θεωρούνται και χτίζονται σαν Χαρακτήρες.

Αυτό είναι ένα από τα παιχνίδια που μου είχαν συστήσει πολύ καιρό πριν αρχίσει να δίνεται free και μπορώ να σας πω τα καλύτερα μια και έχω παίξει μερικές παρτίδες σε αυτό.

 

Azamar

Εάν δεν θέλετε να ξεφύγετε από το Heroic Fantasy αλλά θέλετε κάτι το νέο και διαφορετικό υπάρχει για εσάς και την ομάδα σας το Azamar όπου πατάει πάνω στο OpenD6 και προσφέρει νέες ιδέες, νέες φυλές και νέα πράγματα μέσα σε έναν αρκετά μαγευτικό κόσμο με αρκετά γνώριμα στοιχεία.

Το PDF είναι 193 σελίδες και εάν ψάξετε πολύ λίγο θα βρείτε ακόμα ένα δωρεάν Supplement με αρκετούς έτοιμους χαρακτήρες και μια μικρή δωρεάν εισαγωγική περιπέτεια.

Ακόμα και εάν δεν σας αρέσει το Cinema6, όπως αποκαλείτε το σύστημα του παιχνιδιού, μπορείτε άπλα να το διαβάσετε σαν πηγή έμπνευσης για νέες περιοχές και πράγματα στην ήδη υπάρχων ιστορία σας.

 

Infernum

Έχεις διαπράξει μια αμαρτία τόσο μεγάλη, που καθώς φύγει η ψυχή από το σώμα σου στην μεταθάνατο ζωή, μπορείς να δεις στις σκιές τα πλάσματα της κόλασης να σε περιμένουν να έρθεις μαζι τους. Καθώς πέφτεις από τον ουρανό σε αυτί την άγονη γη και στα μαύρα ποτάμια από αίμα και φωτιά, βλέπεις χτίσματα από πετρά και κουφάρια άλλων καταδικασμένων σαν εσένα. Και τότε ορκίζεσαι ότι θα ή τα κάνεις δικά σου ή θα γίνεις ένα από αυτά τα κουφάρια.

Είσαι η ψυχή ενός καταδικασμένου αμαρτωλού που έπεσε στην κόλαση και προσπαθεί να επιβιώσει. Ίσως τα καταφέρεις και φτιάξεις και τον δικό σου στρατό και ίσως και μια μικρή δική σου πολύ και οχυρό και να γίνει και εσυ ένας από τους άρχοντες της.

Ένα OGL d20 παιχνίδι που προσωπικά το βρήκα απίστευτα ενδιαφέρων, πολύ μακάβριο και φρικιαστικό. Όσοι ανατριχιάζετε και αηδιάζεται εύκολα ή δεν θέλετε να ταράξετε τα θρησκευτικά και μεταφυσικά σας πιστεύω καλύτερα να μείνετε μακρυά.

Το PDF είναι 258 σελίδες και περιεχέι όλα όσα χρειαζόσαστε για να φτιάξετε ψυχές θνητών, κατωτέρους δαίμονες και έκπτωτους αγγέλους καθώς επίσης περιεχέι και τις πιο βασικές πληροφορίες για την Κόλαση και τον κόσμο της.

 

Neverwhere

Το κρύο σου τρυπάει τα κόκαλα και ο παγωμένος καιρός του Λονδίνου δεν είναι ότι καλύτερο για το ταλαιπωρημένο σώμα σου. Και τώρα βρίσκεσαι στο σταυροδρόμι, να πας στην άκρη του στενοί και να ζητιανέψεις κανένα κέρμα ή να κατέβεις στον υπόνομο και να πας στο υπόγειο πανδοχείο του τρελού Χένρι, εκεί που συχνάζει ο Μαρκήσιος. Να πας στον κόσμο που πέφτει επάνω του η παγωμένη βροχή ή σε αυτόν που είναι καλά κρυμμένος στις σκιές ;

Ένα πραγματικά ενδιαφέρων RPG που βασίζεται σε μια (άγνωστη σε μένα) σειρά του BBC και βιβλίο με τον ίδιο τίτλο. Δημιουργός της είναι ο Neil Gaiman. Σε αυτό το PDF των 130 σελίδων θα βρείτε όλες τις οργανώσεις και τους κάτοικους του Λονδίνου-από-κάτω (London Below) που ζουν στο περιθώριο άλλα έχουν επαφή με το άγνωστο, το αρχαίο και το μαγικό.

 

Nights of the Crusades

Τον κόσμο αυτού του Παιχνιδιού Ρόλων μπορώ να το περιγράψω μονάχα με την εξής φράση, “Σταυροφόροι στις Μια και Χίλιες Νύχτες.”

Τι ποιο ενδιαφέρων από τις ιστορικές σταυροφορίες σε και τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ και της Κωνσταντινούπολης να συναντούν πλάσματα και αντικείμενα από τα περίφημα παραμυθία στα ταξίδια σας και τις περιπέτειες σας.

Ένα PDF 114 σελίδων με ιστορικές αναφορές και λίστες από αντικείμενων και φυσικά, στατιστικών για τους Χαρακτήρες. Το σύστημα είναι κάπως “βαρύ”, στην ιδέα του d20, αλλά όχι τόσο όσο φαντάζεστε.

 

Septimus

Στο μακρινό μέλλον η ανθρωπότητα έχει εξελιχθεί και έχει αποικίσει άλλα ηλιακά συστήματα. Σε αυτά το ταξίδια της βρήκε μια τεράστια τεχνίτη σφαίρα οπού το εσωτερικό της ήταν κατοικήσιμο και ήταν γεμάτη αρχαία και άγνωστη εξωγήινη τεχνολογία. Φατρίες τώρα πολεμούν να διεκδικήσουν όλη αυτί την γνώση και την τεχνολογία.

Άλλο ένα παιχνίδι βασιζόμενο στο Open D6, στο είδος της Επιστημονικής Φαντασίας αυτή την φόρα, το οποίο μπλέκει με πολύ ενδιαφέρων τρόπο Space Opera, Cyberpunk, Tranhumanism και Mecha.

Ένα βαρβάτο PDF 366 σελίδων με αναλυτική ιστορία της πορείας της ανθρωπότητας και αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις φατρίες που μάχονται μέσα στην σφαίρα για τον έλεγχο της.

 

Witchcraft

Νιώθεις ότι είσαι διαφορετικός από τους άλλους, είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν ένα παιχνίδισμα του φωτός εχτές, αλλά μια φιγούρα ενός άντρα με μαύρα ρούχα και έντονα πορφυρά μάτια. Σε κοιτούσε, όχι μόνο εσένα, αλλά μέσα σου και έβλεπε τα μυστικά σου

Αποφάσισες να ενταχθείς σε μια μικρή ομάδα που καλούν πνεύματα γιατί έτσι πιστεύεις ότι θα βρεις απαντήσεις για εσένα και όλα αυτά που δεν ξέρεις για τον εαυτό σου. Ψάχνεις την προσωπική σου αλήθεια και την αλήθεια του κόσμου σε μέρη που ο σύγχρονος πολιτισμός έχει ξεχάσει.

Αυτό είναι το δεύτερο Παιχνίδι Ρόλων στην λίστα που θα προειδοποιήσω τα άτομα με ευαίσθητα θρησκευτικά και μεταφυσικά πιστεύω να προσέξουν. Η θεματολογία του κόσμου του παιχνιδιού βασίζεται σε παγανισμό, λατρεία πνευμάτων και αποκρυφισμό σε ένα αρκετά ρεαλιστικό επίπεδο.

Το PDF των 328 σελίδων έχει όλα όσα χρειάζεται μια ομάδα για να παίξει σε αυτόν τον κόσμο έναν μύστη μαγείας με ή χωρίς κάποιο είδος μεταφυσικού αγγίγματος. Το παιχνίδι αυτό είναι το πρώτο που βασίστηκε στο Unisystem.

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Αθανασόπουλος