Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Color has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/templates/rt_oculus/features/color.php on line 11
Λαβύρινθος - Αφιέρωμα και παρουσίαση του CthulhuTech - Μέρος 3ο

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Disqus_K2 has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 15

Notice: Undefined variable: site_root in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 64
Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 00:00

Αφιέρωμα και παρουσίαση του CthulhuTech - Μέρος 3ο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το παιχνίδι ρόλων οπού οι Μεγάλοι Παλιοί (Great Old Ones) συναντούν ένα Ανθρωπογενές μείγμα Τεχνολογίας και Μαγείας (Arcanotech) και όπου, εφιαλτικά στην όψη, γήινης τεχνολογίας Mecha αντιμετωπίζουν έναν στρατό εισβολής από τους Εντομόμορφους Εξωγήινους Μίγκου (Migou) σε έναν απελπισμένο αγώνα επιβίωσης του Ανθρώπινου είδους. Καλός ορίσατε στο έτος 2085 και στον κόσμο του CthulhuTech.

Αυτή η σειρά άρθρων δεν είναι θα μοναχά μια παρουσίαση αλλά και ένα αφιέρωμα στην σειρά Παιχνιδιού Ρόλων που ακούει στο όνομα CthulhuTech.

 

Σύνδεσμος για το 1ο μέρος

Σύνδεσμος για το 2ο μέρος

 

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος θα σας μιλήσω όσο πιο περιληπτικά μπορώ για τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς και τι θα βρείτε μέσα σε αυτά. Δεν είναι υποχρεωτικά στο να ευχαριστηθείτε τον κόσμο του CthulhuTech αλλά δίνουν πληθώρα νέων επιλογών και επεκτείνουν σε διάφορους βαθμούς το Metaplot.

 

Vade Mecum

Το Vade Μecum μεταφράζεται από τα Λατινικά έως “Χρήσιμο Χειρόγραφο” σύμφωνα με ότι ψάξιμο έκανα στο Διαδίκτυο, και η αλήθεια είναι ότι είναι το μόνο βιβλίο, πέραν φυσικά από το κεντρικό βιβλίο, που θα σας παρακινήσω να το αγοράσετε εάν θέλετε να έχετε την πιο πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα και της πιο πολλές επιλογές για αρκετές καλές παρτίδες στον κόσμο και στο σύστημα αυτού του Παιχνιδιού Ρόλων.

Οι νέες φυλές αποκαλούνται Xenomixes και είναι ουσιαστικά γόνοι ανθρώπων και Ναζάντι. Χωρίζονται στις εξής δυο κατηγόριες, τους Amlati (Αμλάτι) που είναι οι πιο συνηθισμένοι και το δέρμα τους δεν είναι τελείως μαύρο, όπως των γονέων τους, και τους Sidoci (Σίντοσι) που είναι ολόλευκοι και ταυτοχρόνως είναι η πιο σπάνια φυλή και οι πιο δυνατοί Παραψυχικοί (Parapsychic).

Στο βιβλίο τονίζει ότι οι η μεγαλύτερη ηλικία που έχουν είναι τα δεκαεννιά χρόνια μια και άρχισαν να εμφανίζονται τουλάχιστο έναν χρόνο μετά το τέλος του πόλεμου με τους Ναζάντι (Nazzadi). Για τους Sidoci (Σίντοσι) τονίζεται ότι εμφανίζεται μονάχα ένας στους χίλιους Xenomix ίσως και ανάμεσα στους πιο πολλούς και κάλο θα ήταν να περιοριστεί μια ομάδα Χαρακτήρων σε έναν μόνο από αυτή την φυλή.

Υπάρχει και μια σελίδα για Χαρακτήρες Ghoul αλλά είναι κάτι το προαιρετικό σαν επιλογή και δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο όσο οι άλλες φυλές συν ότι είναι μια τερατόμορφη φυλή όπου είναι πολύ δύσκολο να παιχτεί, από πλευράς Role Play, σε έναν κόσμο που τα αντιμετωπίζει και τα εξοντώνει καθημερινά.

Οι νέες πρόσθετες κλάσεις που εμφανίζονται σε αυτό το βιβλίο είναι οι ακόλουθες :

Arcade invastigator : Σε αντίθεση με τον Occultist που συναντάμε στο κύριο βιβλίο ο invastigator δεν έχει απλά ειδικές γνώσεις αλλά προσωπική εμπειρία με τον χώρο του μεταφυσικού.

Ashcroft Foundation Advisor : Επίλεκτα άτομα από το Ίδρυμα Ashcroft για θέσεις σύμβουλου σε διάφορα επίπεδα της κυβέρνησης. Οι θέσεις τους είναι τόσο ισχυρές που ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι δικηγόροι της Chrysalis Corporation δεν μπορούν να τους αγγίξουν.

Federal Agent : ειδικός πράκτορας της NEG όπου η κύρια διαφορά του με τον Intelligence Agent είναι ο τρόπος εκπαίδευσης του και η δικαιοδοσία του.

Para-Psychic : Άτομα με ανεπτυγμένη πνευματική ικανότητα σε βαθμό που ίσως παραβαίνει κάποιους νόμους της φύσης. Η NEG ερευνά και αναζητεί άτομα με αυτές τις ικανότητες.

Zoner : Ισχυροί και πολλές φόρες ανεξέλεγκτοι Παραψυχικοί που μετά βίας ξεχωρίζουν την γραμμή ανάμεσα στο τι είναι πραγματικό και τι όχι. Οι δυνάμεις τους εμφανίστηκαν απότομα και αυτό τους άφησε βαθειά ψυχολογικά τραύματα αφήνοντας τους μισότρελους.

Όπως ανέφερα υπάρχει ένα κεφαλαίο αφιερωμένο στις Παραψυχικές (Para-Psychic) ικανότητες που ίσως έχει ένας Χαρακτήρας εξ αρχής, είτε μπορεί να αποκτήσει στην πορεία του παιχνιδιού. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του βιβλίου και προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ τον κόσμο του CthulhuTech χωρίς Παραψυχικές (Para-Psychic) ικανότητες.

Βεβαίως το ότι υπάρχει το κεφαλαίο με τους Παραψυχικούς (Para-Psychic) δεν πάει να πει ότι η Μαγεία και ο Αποκρυφισμός μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ένα μικρο κεφάλαιο αφιερωμένο σε τελετουργικά βασιζόμενα στους κόσμους των ονείρων φέρνει τους χαρακτήρες πιο κοντά στα πλάσματα, τις δυνάμεις και τις γνώσεις που κατοικούν εκεί.

Τέσσερα νέα Tagers κάνουν την εμφάνιση τους ανεβάζοντας την δύναμη και την χρηστικότητα αλλά και την ποικιλία μιας ομάδας Χαρακτήρων Tagers. Ακούνε στα ακόλουθα ονόματα: Echo (Ηχώ), Mirage (Οφθαλμαπάτη), Spectre (Πνεύμα) και Vampire (Βρυκόλακας).

Αρκετά νέα Mecha για κάθε παράταξη προστίθεντο σε αυτό το βιβλίο. Νέα, πειραματικά μοντέλα, σχεδιασμένα για μάχη στην επιφάνεια άλλα και στον πυθμένα των Ωκεανών. Το Το Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον (Esoteric Order of Dagon) έχει την τιμητική του σε αυτό το κεφάλαιο αφού παρουσιάζονται νέα ισχυρά Mecha για αυτή την παράταξη.

Τέλος, μερικά νέα υποσυστήματα που παρουσιάζονται έως προαιρετικά στο Vade Mecum έχουν να κάνουν με τραυματισμούς και πιθανές επιπλοκές τους δίνοντας μια ελαφρός πιο ρεαλιστική χροιά στο παιχνίδι. Επιπλέον υπάρχει και ένα αρκετά καλογραμμένο αν και μικρο κεφαλαίο σχετικά με μάχες σώμα με σώμα με όπλα ή χωρίς. Πολεμικές Τέχνες διαφόρων ειδών, είναι χτισμένες πάνω σε ένα σχετικά απλό σύστημα για να κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρων τις παρτίδες σας.

Το βιβλίο αυτό, των 164 σελίδων περίπου, τιτλοφορείται έως Companion (Σύντροφος) του κεντρικού και όχι άδικα, αφού προσθέτει όπως είδαμε νέες κλάσεις, νέα υποσυστήματα για το FrameWerk, νέες φυλές, νέα Tagers και νέα Mecha για όλες τις παρατάξεις.

 

Dark Passions

Το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάζει περίπου εννέα λατρείες και παραθρυσκευτικές οργανώσεις που κινούνται στο παρασκήνιο και θα χρησιμεύσουν έως αντίπαλοι ή και αναγκαστικοί σύμμαχοι, ανάλογα με το τι σενάριο εξελίσσεται στην ομάδα σας. Είναι ένα από τα λίγα βιβλία αυτής της σειράς που δεν ξεπερνά τις 100 σελίδες.

Σας το προτείνω πάραυτα να το αγοράσετε ψηφιακά και να το τυπώσετε ή να ψάξετε να βρείτε κάποιο αντίτυπο. Είναι ένα από τα αρκετά χρήσιμα βιβλία της σειράς.

 

Damnation View

Το πρώτο από τα δυο βιβλία του προχωρούν το Μetaplot πιο μπροστά χρονικά. Το συγκεκριμένο βιβλίο διηγείται με αρκετές λεπτομέρειες όλα όσα έγιναν από το 2085 που ξεκινά το κεντρικό βιβλίο μέχρι το 2086 από διαφορές πλευρές της ιστορίας.

Όλα όσα σημαντικά ή ασήμαντα συνέβησαν μέσα στον κόσμο απο την πλευρά της NEG και των Αρκολογιών, στο Το Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον (Esoteric Order of Dagon) και φυσικά στους Μαθητές της Αρπακτικης Θυελλας (Disciples of the Rapine Storm) που μαίνονται στα βάθη της Κίνας, αναπτύσσονται με αρκετές λεπτομέρειες και προσφέρονται και μερικά προτεινόμενα σενάρια με θεματολογία και πλοκή βασισμένη σε ότι περιέχεται στο κάθε κεφάλαιο.

Δεν προσφέρει πολλές νέες επιλογές, μονάχα δυο νέα Mecha (στην ουσία αναβαθμισμένες εκδόσεις παλιών) και αυτά μόνο για το Το Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον (Esoteric Order of Dagon).

Υπάρχει και μια νέα προαιρετική φυλή όπου εμένα προσωπικά μου θύμισε έντονα τις Anime καταβολές του κόσμου και του παιχνιδιού. Αποκαλούνται Horned Οnes και ουσιαστικά είναι Ανθρωπόμορφα Ζώα. Στο βιβλίο εξηγούνται πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε παρτίδες του παιχνιδιού.

Επίσης υπάρχουν τρεις “νέες” κλάσεις βασισμένους στους Παραψυχικούς. Το ίδιο το βιβλίο τονίζει ότι είναι πολύ απαιτητικές από πλευράς του τι ζητάνε σαν προϋπόθεση για να πάρει ένας Χαρακτήρας αυτή την κλάση.

Ουσιαστικά μιλάμε για δυο εκπαιδευμένους Παραψυχικούς (Para-Psychic) σαν Ειδικούς Πράκτορες και έναν Μάγο (Sorcerer) εκπαιδευμένο με τον ίδιο ακριβός τρόπο. Αυτές οι τρεις κλάσεις ονομάζονται Special Servises Field Agent, Special Servises Invastigator και Special Servises Sorcerer.

Αν και είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο, οι νέες επιλογές είναι ελάχιστες αλλά δεν έχει κάποιο άλλο λόγο ύπαρξης και χρήσης πέραν από το να επεκτείνει το Μetaplot και καταλήγουμε στο ότι αυτό το βιβλίο είναι και θα φανεί σημαντικό μονάχα σε όσους θέλουν να το ακολουθήσουν.

 

Mortal Remains

 Το βιβλίο αυτό έχει πληροφορίες για το πως ζουν οι άνθρωποι και οι Ναζάντι (Nazzadi) στην νέα καθημερινή ζωή του πλανήτη Γη του 2085.

Υπάρχουν ενότητες σχετικά με την πολίτικη και κυβέρνηση, τον στρατό, την οικονομία, την κοινωνίας σαν σύνολο, την θρησκεία άλλα και για τους όχι τόσο κεντρικούς τρόπους ζωής. Όλες αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν και για του απλούς ανθρώπους που απαρτίζουν την NEG αλλά και για το Κράτος των Ναζάντι (Nazzadi). Αναλύεται και η κατάσταση όλων τον Ηπείρων με λεπτομερείς για τα πιο σημαντικά τους σημεία.

Η μεγάλη έκπληξη του βιβλίου είναι το τελευταίο μέρος του που αναλυει τον τρόπο ζωής και την κοινωνία των Μίγκου (Migou). Το τρόπο που κινούνται και το ορίζουν αυτοί έως κοινωνία, την βάση τους στον Πλούτωνα που τον αποκαλούν Γιόκγοθ και φυσικά για τις πολλές και ξεχωριστές κάστες τους.

Περιλαμβάνονται και κανόνες για την δημιουργία Χαρακτήρων Μίγκου (Migou)που διαφοροποιούνται από τους κανονικούς Χαρακτήρες με βάση το ότι η κάθε φυλή που προσφέρεται είναι ουσιαστικά ταυτόχρονα και κλάση.

Αυτό το βιβλίο θα προσθέσει πολλές σημαντικές λεπτομέρειες σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν για την εσωτερική καθημερινή ζωή στον κόσμο του Cthulhutech και θα τους δώσει και την δυνατότητα να παίξουν Χαρακτήρες Μίγκου (Migou).

 

Ancient Enemies

Ένα από τα πλουσιότερα βιβλία που θα βρείτε στην βιβλιοθήκη του CthulhuTech αφιερωμένο στην μυστική διαμάχη μεσα στις σκιές του κόσμου αυτού, ανάμεσα στην Απόκοσμη Κοινωνία (Eldritch Society) και την Chrysalis Corporation και τα Παιδιά του Χάους (Childern of Chaos) που την διοικούν μυστικά.

Στην πλευρά της Απόκοσμης Κοινωνίας (Eldritch Society) προτίθεται μια πληθώρα νέων επιλόγων πέραν από μια αρκετά λεπτομερέστατη περιγραφή του τι είναι αυτή η μυστική οργάνωση και πια η μυστική της ατζέντα.

Μαζί με τα δυο νέα πλάσματα Tagers (Τάγκερς), το Ίφριτ (Efreet) και την Χηρα (Widow), παρουσιάζεται και μια λίστα προτεινομένων διαφοροποιήσεων γιαο λα τα πλάσματα ώστε ακόμα και εάν τρεις Παίχτες παίζουν Χαρακτήρες Tagers (Τάγκερς) με το ίδιο πλάσμα να διαφέρουν σε κάποιες γενικές γραμμές.

Μια νέα ιδέα που παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο είναι η ιδέα της εξελιχτικής μεταμόρφωσης αυτών τον πλασμάτων αυξάνοντας τις επιλογές, τις δυνατότητες και την διαφοροποίηση σε μεγάλο βαθμό. Ένα παράδειγμα είναι το Tagers (Τάγκερ) Vampire (Βρυκόλακας) που ανέφερα ότι κάνει την εμφάνιση του στο Vade Mecum και εξελίσσεται σε Θεό του Αίματος (Bloodgod) οπού μαζί με την γενική εμφάνιση του, αναβαθμίζονται και εξελίσσονται όλες του οι ικανότητες, φυσικά με κόστος ένα κομμάτι της Παράνοιας του Χαρακτήρα ή κάποιο είδος βάναυσου Μειονεκτήματος (Drawback).

Επίσης παρουσιάζονται τέσσερις Κλάσεις για τα μελή της Απόκοσμης Κοινωνίας (Eldritch Society) που δεν είναι δεμένα με κάποιο πλάσμα. Αυτές οι κλάσεις είναι ο Lorekeeper, o Operator, o Society Para-Psychic και ο Society Sorcerer.

Ακολούθως αναπτύσσεται και η πλευρά των Παιδιών του Χάους (Childern of Chaos) και παρουσιάζεται πως ζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας τους και αναπτύσσεται η σχέση τους με την Chrysalis Corporation. Σε αυτό το κεφάλαιο παρουσιάζονται τέσσερις νέες κλάσεις με την μια να δίνει την δυνατότητα στους Παίχτες να υποδυθούν Dhohanoids (Ντχοχανόιντς) και να ανήκουν στην Chrysalis Corporation.

Οι κλάσεις αυτές είναι Dhohaniod Agent, Chrysalis Executive, Fire Team Agent και Street Dealer. Μαζί με αυτές τις κλάσεις εμφανίζονται αρκετά νέα πλάσματα καθώς και νέοι κανόνες για το πως δημιουργούνται από πλευράς στατιστικών οι Χαρακτήρες Dhohanoids (Ντχοχανόιντς) και πως λειτουργούν σε σχέση με τους Tagers (Τάγκερ).

Ένα από τα πιο πλούσια βιβλία κατά την δίκη μου γνώμη, που θα προσθέσει πολλά σε όλους όσους θέλουν να εμβαθύνουν σε αυτό τον μυστικό πόλεμο. Σας παροτρύνω να το συλλέξετε μαζί με το Vade Mecum.

 

Unveiled Threats

Το βιβλίο αυτό στα πρώτα αναγνώσματα του, μου έφερε στο μυαλό την σκηνή από το πρώτο Matrix που λέει ο Neo “χρειαζόμαστε όπλα” και του “ανεβάζει” ο Χειριστής μερικά εκατομμύρια όπλα στο Lobby του εικονικού κόσμου.

Εδώ θα βρείτε εξοπλισμό, πανοπλίες, οπλισμό, φάρμακα και τις συνέπειες τους, απλοϊκά μαγεμένα αντικείμενα και για πρώτη φορά παρουσιάζονται και αντικείμενα που μπορούν να θεωρηθούν Artefacts και έχουν μυστικιστικές ιδιότητες.

Χρήσιμο κύριος για όλους όσους θέλουν νέα όπλα για όλες τις πλευρές καθώς παρουσιάζεται και οπλισμός και πανοπλίες για τα Μίγκου (Migou) και για Το Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον (Esoteric Order of Dagon).

 

Burning Horizon

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο που αναπτύσσει το Metaplot σε αρκετό βαθμό και το μόνο μέχρι τώρα που δεν έχει εκδοθεί κανονικά. Μου είναι άγνωστο εάν υπάρχει σε κάποιου άλλου είδους μορφή πέραν της ψηφιακής ή έστω σε κάποιο είδος Print on Demand και είναι λίγο αβέβαιο το εάν θα εκδοθεί πότε επίσημα.

Σε αυτό το βιβλίο μεταφερόμαστε στο 2087 και για πρώτη φορά παρουσιάζονται οι διαστημικές αποικίες του Κόσμου αυτού που απλώς είχαν αναφερθεί κάπου στο Κεντρικό βιβλίο. Η προσθήκη διαστημικών σκαφών και Mecha για το κενό του διαστήματος και κανόνων για την διεξαγωγή μαχών με αυτά μετράει έως ένα από τα θετικά σημεία του

Μαζί με αυτές τις προσθήκες έρχονται και αλλες τέσσερις νέες κλάσεις. Οι ISC Marine, ISC Pilot, ISC Mecha Pilot και ISC Tager-in-Hiding που μεταφέρουν την μάχη εκτός γης και μέχρι τον Πλούτωνα.

 

Και κάπου εδώ φτάνουμε σε ένα τέλος...

 

...της παρουσίασης του Παιχνιδιού Ρόλων CthulhuTech. Δυστυχώς το μέλλον του παιχνιδιού και εάν θα υπάρξει κάποιου είδους εξέλιξη στο Metaplot είναι αβέβαια. Ένα ακόμα βιβλίο αναμενόταν με τον τίτλο Dead Gods που θα ανέλυε τα βάθη των Ωκεανών (Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον (Esoteric Order of Dagon) και της αχανούς Κινάς (Μαθητές της Αρπακτικης Θυελλας (Disciples of the Rapine Storm),αλλά λόγο δυσκολιών της Wildfire είναι προς το παρών άγνωστη η κατάσταση του.

Ελπίζω αυτή η εκτενή παρουσίαση να σας κέντρισε το ενδιαφέρων και να του ρίξετε μια ματιά παραπάνω. Να είστε όλοι καλά και να έχετε καλές παρτίδες.

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Αθανασόπουλος