Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 00:00

Adventurer's Vault 2

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το adventurer’s vault 2 είναι το φτωχό ξαδερφάκι του πρώτου βιβλίου, παρά η συνέχειά του. Στις 160 σελίδες του φιλοξενεί σαφώς λιγότερα αντικέιμενα από το πρώτο και δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί πως θα μπορούσε να αντικαταστήσει το πρώτο. 

 

Δεν θα βρούμε άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τον εξοπλισμό. Μόνο μαγικά αντικείμενα, στα οποία πέρα από τις κλασσικές κατηγορίες θα βρούμε totems, wondrous lair items και... tattoos! 

Γενικά η αίσθηση που δίνει το βιβλίο είναι πως οι ιδέες μετά το το πρώτο adventurer vault είχαν στερέψει. Η ύλη είναι σχετικά αδιάφορη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα βρείτε αντικείμενα άξια... μάχης! Αλλά γενικά, οι χαρακτήρες σας θα ζήσουν  και χωρίς αυτά. Η πιο ενδιαφέρουσα ιδέα του βιβλίου είναι τα group sets, αλλά για κάποιον λόγο είναι πιο ενδιαφέρουσα σαν ιδέα, παρά σαν υλοποίηση. Η κεντρική ιδέα είναι πως αντικείμενα που ανήκουν στο ίδιο set, δίνουν κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα σε όποιον έχει 2 ή περισσότερα από αυτά. Νομίζω πως η απογοήτευσή μου οφείλεται κυρίως στο ότι τα πλεονεκτήματα αυτά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, επομένως ο παίκτης δεν θα σκοτωθεί κι όλα να αποκτήσει όλο το set. 

Πέρα από το θέμα της κομψότητας δηλαδή. Ίσως αν ήταν περισσότερα να είχε κάποιος περισσότερες επιλογές, αλλά υπάρχουν μόνο 5 sets από τα οποία, το ένα είναι κάτι... πέτρες! 

Η αναζήτηση αντικειμένων μέσα στο βιβλίο είναι ίδια όπως και στο πρώτο, επομένως μπορεί κανείς να αναζητήσει τα αντικείμενα ανά επίπεδο, ή ονομαστικά. Αν και το βιβλίο δεν είναι σε καμιά περίπτωση απαραίτητο σε μια ομάδα παικτών, τώρα που δεν βγαίνει τίποτα καινούργιο για την 4η έκδοση, αν σκοπεύετε να συνεχίσετε να παίζετε και μετά την Next (όποτε κι αν βγεί αυτή) αγοράστε το. Αν μη τι άλλο, θα βρείτε κάτι άξιο λόγου ανάμεσα στα τόσα αντικέιμενα... 

Fantasmamore

Περήφανος πατέρας του πιο όμορφου half-elf στον κόσμο, γεγονός παράξενο αν αναλογιστεί κανείς πως είμαι ένας κοκκινοτρίχης νάνος με γενειάδα την οποία ενίοτε δένω σε πλεξούδες τις οποίες το half-elf αρέσκεται να τραβά...

fantasmamore.com/

Τελευταία άρθρα από τον/την Fantasmamore