Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Color has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/templates/rt_oculus/features/color.php on line 11
Λαβύρινθος - Ο Τύμβος του Τρόμου, η επιστροφή του σε αυτόν και το κρυφό σχέδιο του Ασέρερακ

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Disqus_K2 has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 15

Notice: Undefined variable: site_root in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 64
Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013 00:00

Ο Τύμβος του Τρόμου, η επιστροφή του σε αυτόν και το κρυφό σχέδιο του Ασέρερακ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εάν πείτε Tomb of Horrors σε κάποιον RPGακια από τα τέλη της δεκαετίας '70 και τις αρχές της δεκαετίας του '80, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας κοιτάξει με γουρλωμένα γυάλινα μάτια και να τον δείτε να αντιδρά, χωρίς να θέλω να υπερβάλω, σαν να είδε κάποιο φάντασμα.

το κείμενο αυτό γράφτηκε με όσο το δυνατόν λιγότερες σεναριακές αποκαλύψεις ήταν το δυνατό να γίνουν.

 

Είμαι Παίχτης RPG & DM τέσσεραγεμάτα χρονιά τώρα και τον τίτλο Tomb of Horrors τον συναντάω πολύ συχνά όταν ψάχνω στο αχανές ΙnterΝet για προτάσεις σε έτοιμες περιπέτειες και για να πάρω ιδέες για τις παρτίδες μου.

Συνήθως είναι μέσα στην λίστα προσωπικών προτιμήσεων, έστω και χαμηλά, και πολλές φόρες δεν έχει και μεγάλη σχέση ή ομοιότητα με τις υπόλοιπες περιπέτειες της λίστας.

Συνήθως συναντούσα αυτόν τον τίτλο έως μια περιπέτεια που πρέπει να παίξει κάποιος που παίζει D&D, και με αυτή την προτροπή να υπάρχει από πολλά άτομα εκεί έξω, η περιέργεια μου άρχισε να ανεβαίνει και όπως ήταν φυσικό άρχισα να ψάχνω πιο πολλά και να θέλω να μάθω τι ακριβός ήταν αυτός ο διαβόητος Τύμβος του Τρόμου.

Σε αυτό λοιπόν το αφιέρωμα θα σας πω όσα πιο πολλά μπόρεσα να μάθω χωρίς όμως να αποκαλύψω πάρα πολλά για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν και να ζήσουν αυτήν την περιπέτεια.

 

Η 1η Εποχή του Τύμβου και του Ασέρερακ

 

Ο διαβόητος αυτός Τύμβος ήταν ένα από τα δημιουργήματα του γνωστού σε όλους τους κάλους RPGαδες σαν τον πατέρα των RPG, Gary Gygax, με απώτερο σκοπό να βουλώσει τα στόματα μερικών Παιχτών που θεωρούσαν ότι οι Χαρακτήρες τους ήταν ανίκητοι. Ήθελε να τους αποδείξει ότι δεν μετράνε μονάχα τα αντικείμενα τους και τα υψηλά στατιστικά των Χαρακτήρων τους.

Ο Τύμβος σχεδιάστηκε για να σκοτώνει ακαριαία τους Χαρακτήρες που μπαίνουν μέσα και ήταν φανερό για τους Παίχτες από τον τρόπο που τους παρουσιαζόταν η είσοδος τους σε αυτόν. Δοκιμαζόταν η παρατηρητικότητα και η λογική των παιχτών και όχι τον Χαρακτήρων τους, από τα πρώτα λεπτά ενασχόλησης τους με την συγκεκριμένη περιπέτεια.

Οι ιστορίες που βρήκα στο InterNet λένε ότι στο τουρνουά του 76 που δοκιμάστηκε το αρχικό σχέδιο του Τύμβου δεν κατάφερε να φτάσει στο τέλος κανένας από τους παίχτες. Αυτό βέβαια δεν κατάφερα να το επιβεβαιώσω.

Μου είναι άγνωστο ακόμα εάν ήταν ίδιος ή εάν είχε μεγάλες διαφορές με αυτόν που τελικά κυκλοφόρησε δυο χρόνια έπειτα, το 1978, σαν βιβλιαράκι των περίπου πενήντα σελίδων για την 1η έκδοση του Advanced Dungeons & Dragons.

Μέσω αυτής της υπερβολικής, όχι απλά δυσκολίας του, αλλά της ακαριαίας θνησιμότητας του, έγινε μια από τα πιο διάσημες περιπέτειες της πρώτης έκδοσης του D&D, από την TSR τότε. Έγινε ένας θρύλος ανάμεσα σε πολλές ομάδες παιχτών.

Διάβασα για ομάδες που έφτιαχναν νέους Χαρακτήρες ανά λίγους μήνες με απώτερο σκοπό να παίξουν πάλι αυτήν την περιπέτεια και να δοκιμάσουν να νικήσουν τον Τύμβο. Πολλοί από αυτούς συνήθως κατέληγαν να χάσουν τους Χαρακτήρες τους και να πεισμώνουν ή όλη η ομάδα μαζί, κατέληγε σε Ολική Εξόντωση (Total Party Kill). Στο τέλος όλοι είχαν τρομαχτικές ιστορίες να πουν με αυτά που συνάντησαν και συνέβησαν στους Χαρακτήρες τους εκεί μέσα.

Η Ιστορία του Τύμβου και της περιπέτειας αυτής είχε τα πολύ βασικά και λογικά για την τότε εποχή και εκδοσή. Οι Χαρακτήρες εξερευνούσαν τον Τύμβο ενός ισχυρού μάγου γνωστού σαν Ασέρερακ (Acererak), με την φήμη ότι θα βρουν αμύθητα πλούτη μαζεμένα από όλες τις γνώστες κι άγνωστες χώρες του κόσμου. Φήμες μιλούσαν σιγανά ότι ο Ασέρερακ είχε στα χεριά του το μυστικό του πως μπορείς να γίνεις θεός.

Βεβαία οι ίδιες φήμες έλεγαν ότι κάνεις δεν έχει βγει νικητής από τον τάφο και όσοι βγήκαν ήταν ελάχιστοι, τρελαμένοι, παραπληγικοί και επιζώντες μιας απάνθρωπης δοκιμασίας.

 

Η 2η εποχή και η Επιστροφή στον Τύμβο

 

Τα χρονιά περάσαν και βγήκε η 2η εκδοσή του D&D άλλα ο Τύμβος δεν ξεχάστηκε ούτε από τους παίχτες, ούτε από την TSR.

Κυκλοφόρησε ένα πακέτο το '98 με τίτλο Return to The Tomb Of Horrors το οποίο αναβάθμισε την ιστορία του Τύμβου με υλικό 220 σελίδων, επεκτείνοντας την ιστορία του Τύμβου αλλά και της γύρω περιοχής και φυσικά και του ίδιου του Ασέρερακ.

Αυτό το πακέτο είναι η πλουσιότερη εκδοχή (ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα και βιβλία) του Τύμβου αφού ναι μεν περιεχέι τον ίδιο για εξερεύνηση, αλλά και μια αρκετά μεγάλη περιοχή σαν βάση για ακόμα πιο πολλές περιπέτειες, πλούσια σε ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η ονομασία της είναι πολύ απλό, αλλά αρκετά ανατριχιαστικό, Πόλη του Κρανίου (Skull City), έδρα της Μαύρης Ακαδημίας (Black Academy), μιας οργάνωσης μάγων που θέλουν τα μυστικά του Τύμβου του Ασέρερακ και φημίζονται έως οι καλύτεροι νεκρομάντες στον γνωστό κόσμο.

Σε αυτό το βιβλίο προστεθήκαν και μερικά νέα πράγματα για τον ίδιο τον Ασέρερακ και μια αποκάλυψη, πάντα με την προϋπόθεση ότι οι Χαρακτήρες και οι Παίχτες τους είναι ικανοί να λύσουν αυτό το κομμάτι του γρίφου. Όσοι το καταφέρουν θα μεταφερθούν από τον τάφο σε μια νέα περιοχή, μια νεκρή έρημο που εκεί ξεδιπλώνεται το πραγματικό μυστικό του τάφου και του Ασέρερακ.

 

Και την 3η εποχή σχεδόν ξεχάστηκε ...

 

Περάσαν τα χρονιά και βγήκε και η 3η εκδοσή το 2000 άλλα και η αναβάθμιση της σε 3.5 το 2003 και ο Τύμβος είχε σχεδόν περάσει στην ιστορία, μέχρι που το Haloween του 2005, η WoTC έδωσε ένα δωρεάν PDF με την μεταφορά του πρωτοτύπου Τύμβου της 1ης έκδοσης στα νέα μετρά της της 3.Χ. Ήταν μια καλή κίνηση για να μην ξεχαστεί τελείως ο Τύμβος και όπως λένε, να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι.

Το PDF ήταν πλούσιο και αρκετά γεμάτο για δωρεάν υλικό, κάτι που μετράει στα θετικά, όμως δεν παύει να είναι σχεδόν ο ίδιος τάφος της 1ης έκδοσης με μερικές ωραίες προαιρετικές προσθήκες, ξεχνώντας όμως τα οποία νέα πράγματα είχαν ήδη προσθέσει στην 2η και στην γρήγορη ανάγνωση που έκανα, υπάρχει μια μονάχα αναφορική παράγραφος σε αυτό.

Καλή δουλειά άλλα λήψη και ρηχή κατά την γνώμη μου, όταν λίγα χρονιά πιο πριν η Επιστροφή στον Τύμβο του Τρόμου του ήταν γεμάτη νέα πράγματα και αρκετά θεαματική.

 

...για να αποκτήσει μια επιθετική αναβίωση στην 4η εποχή

 

Και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και κυκλοφόρησε και η 4η έκδοση του D&D το 2008 και o Τύμβος είχε σχεδόν ξεχαστεί, καθώς νέοι παίχτες που δεν είχαν ακούσει ξανά γι αυτόν, είχαν έλθει εδώ και καιρό στον χώρο.

Μέχρι που το 2010 έγινε ένας μικρός πανικός. Δυο διαφορετικά ομότιτλα βιβλία κυκλοφορήσαν από την WoTC. Το ένα ήταν η ακριβής μεταφορά της 1η έκδοσής στην 4η του Τύμβου, σε 50 σελίδες, αν και με κάποιες ελάχιστες σεναριακές αλλαγές που βασίζονταν στις προσθήκες της 2ης, διαγράφοντας όμως έτσι τις λίγες εκείνες προσθήκες της 3ης. Ήταν μια συλλεκτική έκδοση, δώρο για κάποια άτομα που είχαν πάρει μέρος σε ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίου παιχνιδιού της WoTC στην Αμερική.

Το δεύτερο ήταν μια δαιδαλώδη περιπέτεια τεσσάρων κεφαλαίων και 160 σελίδων που αντλούσε όλο το υλικό από το Return to The Tomb of Horrors και επεκτείνει και άλλο, με σεναριακή βάση ότι κάποια ομάδα τυχοδιωκτών κατάφερε να νικήσει τον Τύμβο πριν μερικά χρονιά.

Εδώ είναι που γνώρισα και εγώ τον Τύμβο αφού πήρα, σχεδόν τυχαία, το δεύτερο βιβλίο του Τύμβου για την 4η έκδοση. Στην αρχική ανάγνωση εντυπωσιάστηκα από την σεναριακή δομή, το υπόβαθρο άλλα και το μέγεθος της και μέχρι του έφτανε το κρυφό σχέδιο του Ασέρερακ που είχε ήδη χτιστεί από την 2η.

Διαβάζοντας λοιπόν το νέο αυτό βιβλίο του Τύμβου είδα ότι υπάρχουν δυο νέες περιοχές για εξερεύνηση, μια ανανεωμένη έκδοση του ρημαγμένου και νικημένου τάφου, με κρυφές αίθουσες που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν και βέβαιος υπάρχει πάλι το ταξίδι στην νεκρή έρημο, οπού αυτή την φορά, σε αντίθεση με την εκδοχή του στον απλό Τύμβο και στο Return to The Tomb Of Horrors, ο Ασέρερακ είναι πολύ πιο επικίνδυνος και δυνατός από ότι περιμένει κάνεις.

Το βιβλίο αυτό πρέπει να τονίσω ότι έχει γραφτεί με την λογική ότι μπορεί να συνδυαστεί με την απλή και κλασσική εκδοχή του Τύμβου, είτε είναι η κλασσική εκδοσή της 1ης, είτε της 3ης, είτε η συλλεκτική έκδοση που βγήκε για την 4η και σας ανέφερα πιο πριν.

Την ίδια περίοδο που βγήκε αυτό το βιβλίο, η WoTC στο eMagazine της με τίτλο Dragon, στο τεύχος νούμερο #371 ,είχε ένα 12σελιδο άρθρο που επεκτείνει πάνω στην Πολη του Κρανίου (Skull City) και την μετονομασμένη -μετά από την επιτυχημένη τυμβωρυχία και νίκη κατά του απέθαντου Ασεράρακ- από Μαύρη σε Θλιβερή Ακαδημία (Bleak Academy) προσθέτοντας πρόσωπα από το Return to The Tomb of Horrors που δεν υπάρχουν μέσα στο βιβλίο της 4ης και φυσικά νέα τέρατα και επιλογές για του Χαρακτήρες.

Επίσης μέσα στην περιπέτεια για την 4η εκδοσή με τίτλο Revenge of the Giants(και αυτή βασισμένη σε περιπέτειες για την 1η εκδοσή) κάνει ένα πέρασμα ο Ασέρερακ. Πιο πολλά δεν μπορώ να πω όμως, γιατί είναι πραγματικά μια μικρή έκπληξη η παρουσία του εκεί.

Για όσους θέλουν υπάρχει και μια έκδοση νουβέλας του Τomb of Horrors, που δύστυχος δεν έχει πέσει στα χεριά μου. Ακόμα, στο βιβλίο Open Grave της 4ης υπάρχουν λίγες σελίδες παραπάνω για τον ίδιο, αν και κύριός στατιστικά του και όχι τόσο πολύ η βιογραφία του.

 

Ένα τελευταίο βήμα πιο κοντά στην Next Έκδοση

 

Με μια παράξενη και μιερή ανάσα στον σβέρκο της 4ης έκδοσης, η 5η επίσημη εκδοσή του Dungeons & Dragons, γνωστή και διαφημιζόμενη σαν Next, ετοιμάζεται να επισκεφτεί τα ράφια των καταστημάτων και τα τραπέζια των παιχτών με τον ερχομό του 2015, με βάση όλα όσα γνωρίζω γι αυτήν την νέα έκδοση όταν γράφω αυτές τις γραμμές.

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό τους τα άτομα που έχουν συνδρομή στα eMagazines της WoTC, και στο ότι θέλουν να διαφημίσουν όσο πιο πολύ γίνεται την Next τοποθέτησαν στο τεύχος #213 του Dungeon μια ελαφρός ανανεωμένη εκδοχή με τους -ακόμα δοκιμαστικούς- κανόνες της Next, η οποία όμως παραμένει αρκετά κοντά ουσιαστικά στην δύσκολη και παραδοσιακή της 1ης έκδοσης. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε και μερικές σελίδες επιπλέον με στατιστικά και προτάσεις για παίξιμο του Τύμβου στην 4η έκδοση.

Το μεγαλύτερο Bonus αυτού του τεύχους θεωρώ ότι είναι τα καθαρά Illustrations που προέρχονται από το Original βιβλιαράκι της περιπέτειας του 1978. Είναι πάρα πολύ χρήσιμα και στην συλλεκτική εκδοσή που πήρα στα χέρια μου δύστυχος δεν είναι τόσο μεγάλα και βολικά ώστε να τα δείχνω στους παίχτες μου μια και είναι περασμένα σαν διακόσμηση του βιβλίου διπλά από τα κείμενα και τα στατιστικά.

 

Ποιος όμως στον μαύρο κόρακα είναι αυτός ο Ασέρερακ;

 

Ο Ασέρερακ είναι γόνος ενός ανώτερου δαίμονα (Balor) με το όνομα Τάρνεχεμ (Tarnhem), και μιας ανθρώπου με όνομα Κεσέθρι (Kecethri), που ήταν δούλα κάποιου μάγου που ο δαίμονας σκότωσε καθώς απελευθερώθηκε από το αποτυχημένο ξόρκι επίκλησης, και την πήρε με την βια με σκοπό να αφήσει στον θνητό κόσμο έναν ημίαιμο ακόλουθο του.

Εκείνη επιβίωσε τη γεννά ενός πλάσματος αυτής της φύσεως, μισό άνθρωπο και μισό δαίμονα,και μεγάλωσε τον Ασέρερακ για δέκα χρονιά προσπαθώντας να κρύψει αυτή του την φύση από τον κόσμο, μέχρι που τελικά ένας άγριος όχλος την έκαψε ζωντανή μέσα στο σπίτι της σε μια προσπάθεια τους να σκοτώσουν τον Ασέρερακ.

Το νεαρό αγόρι σώθηκε λόγο της δαιμονικής του πλευράς και βρέθηκε να μαθητεύει υπό τον Βέκνα (Vecna). Με αίμα δαίμονα να ρέει μέσα του ο Ασέρερακ έγινε ένας αξιόλογος μαθητής του και απέκτησε ένα αρκετά υψηλό αξίωμα διπλά του. Βεβαία ο Ασέρερακ φιλοδοξούσε πολλά περισσότερα και με τον καιρό απομακρύνθηκε μακρυά από τον δάσκαλο του. Αργότερα έγινε γνωστό ότι έγινε ιερέας του Όρκους (Orcus), του Πρίγκιπα Δαίμονα των Απέθαντων.

Με αυτούς τους πόρους στην κατοχή του έχτισε έναν υπόγειο ναό στο όνομα του Όρκους μακρυά από τις περιοχές που υπήρχε πολιτισμός και λέγετε ότι σκότωσε και έθαψε μέσα στον ναό τον ίδιο του αρχιτέκτονα, με το όνομα Μoγκχάνταμ (Moghadam), αλλά και τους εργάτες που δούλεψαν στην κατασκευή του. Μέτα την ολοκλήρωση του Ναού κλείστηκε μέσα και αποκήρυξε τον Όρκους αφού πρώτα παραδόθηκε στην μορφή ενός απέθαντου Lich. Ο Ναός αυτός έγινε ο Τύμβος του και ο χώρος μελέτης και προετοιμασίας του για τους αιώνες που θα ερχόντουσαν.

Η ύπαρξη του Τύμβου ήταν ένας ακόμα μύθος μέχρι που εντοπιστικέ από μερικούς τυχοδιώκτες και σιγά σιγά άρχισε να αποκτά φήμη και συχνές απερίσκεπτες επισκέψεις.

Σύντομα δημιουργήθηκε η Μαύρη Ακαδημία και η Πόλη του Κρανίου και οι επισκέψεις στον τάφο από επίδοξους τυμβωρύχους είχε γίνει ένα είδος επιλεκτικής ιεροτελεστίας και η πρόσβαση στον τύμβο ελεγχόταν σφιχτά από τους άρχοντες νεκρομάντες της Μαύρης Ακαδημίας.

Ο Ασερερακ είχε αποκτήσει τον τίτλο “Ο Καταστροφεας” (The Devourer) από τους νεκρομάντες της ακαδημίας, που ήλπιζαν ότι μια μέρα θα αποκτήσουν τα μυστικά του. Εν άγνοια τους ο ίδιος είχε ανεβεί επίπεδο ύπαρξης, σε αυτό του Demi-Lich. Ένας απέθαντος που είχε αποκηρύξει το όποιο σώμα του, κρατώντας μονάχα ένα κρύσταλλοδιακοσμημένο κρανίο, για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, σχεδόν θεϊκή.

Το κρυφό σχέδιο του ήταν σε λειτουργία ήδη εδώ και αιώνες μέχρι που εκείνη η τυχαία ομάδα τυχοδιωκτών και τυμβωρύχων κατάφεραν να φτάσουν στο μυστικό χώρο, που ο ίδιος απολαμβάνανε τον απέθαντο του λήθαργο και ανέμενε το σχέδιο του να ολοκληρωθεί, και να τον νικήσουν, βάζοντας ένα τέλος σε ότι ετοίμαζε.

Με την δύναμη της θέλησης του και μόνο, από μια ασώματη και αδύναμη άυλη κατάσταση ύπαρξης, χρόνια μετά, ο Ασέρερακ επέστρεψε στην προηγούμενη κρανιοκεντρική μορφή του και έβαλε σε λειτουργιά ένα νέο σχέδιο....

 

Ένα ακόμα δώρο από τις σκιές του Τύμβου

 

Μέσα στο 2014 θα κυκλοφορήσουν και ίσως κυκλοφορούν ήδη, συλλεκτικές μινιατούρες βασισμένες σε γνωστά πλάσματα και περιπέτειες του D&D σε μια συνεργασία της Wizard of the Coast και της Gale Force 9.

Ένα από αυτά τα πακέτα είναι βασισμένο στον Τύμβο και περιεχέι τρεις ήρωες, έναν πολεμιστή, έναν κληρικό και έναν παλαδινό και τις δυο κύριες εκδοχές του Ασερέρακ που θα συναντήσετε κατά την διάρκεια της εξερεύνησης του Τύμβου.

Όσοι ενδιαφέρεστε για ένα πακέτο σαν αυτό θα βρείτε ακόμα πιο πολλές πληροφορίες σε αυτόν εδώ τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

 

Βγαίνοντας στο φως της μέρας και πάλι

 

Ο Τύμβος αν και σχεδιαστικέ σαν μια “απλή” επιδρομή μέσα σε ένα μπουντρούμι, με σκοπό να τιμωρήσει μερικούς παίχτες, βασισμένος στην λογική της 1ης έκδοσης, γνωστή σαν Dungeon Crawl, έχει στην πάροδο του χρόνου δημιουργήσει μια μικρή ομάδα φανατικών που απολαμβάνουν την περιπλοκότητα της ιστορίας του με την ανάπτυξη που έχει αποκτήσει με το πέρασμα των χρόνων.

Όσοι διαβάσατε αυτό το κείμενο και παίζετε ακόμα 3.X ή Pathfinder κατεβάστε το δωρεάν PDF που υπάρχει στον ακόλουθο ΣΥΝΔΕΣΜΟ στον server της WotC, ενώ όσοι παίζετε 4η, κοιτάξτε το λιγότερο το “μεγάλο” βιβλίο του Τύμβου.

Ο Τύμβος και ο Ασέρερακ έχουν μεγάλη ιστορία που αξίζει να την αναζητήσουν και να την βιώσουν οι παίχτες σας.

Ελπίζω να σας κέντρισα το ενδιαφέρων για τον Ασέρερακ και τον Τύμβο του και να δοκιμάσετε και εσείς να βγείτε νικητές από αυτόν. Οι δίκη μου Ομάδα το κατάφερε με το ζόρι και θα είχαμε αρκετές απώλειες Χαρακτήρων εάν δεν ήμουν εγώ τόσο ευγενικός DM και δεν τους χάριζα μερικές ευκαιρίες παραπάνω ή ξεχνούσα κάποιες γραμμές στην περιγραφή μιας παγίδας.

 

Καλή συνεχεία και καλές παρτίδες.

 

Υ.Γ. 1: Για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, ο Ασέρερακ σας συγχαίρει για τις αναγνωστικές σας ικανότητες ...

Από αυτό όμως μην παίρνετε θάρρος, διότι ο,τι και να επιθυμητέ, οποίος και να είναι ο σκοπός σας, στον Λαβύρινθο.info στο τέλος θα ανήκετε ...

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Αθανασόπουλος