Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Color has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/templates/rt_oculus/features/color.php on line 11
Λαβύρινθος - οι Συντεχνίες της Ράβνικα

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Disqus_K2 has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 15

Notice: Undefined variable: site_root in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 64
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 22:53

οι Συντεχνίες της Ράβνικα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συνυφασμένες με την ποικιλομορφία της Ράβνικα, από άκρη σε άκρη, είναι δέκα συντεχνίες που διαγωνίζονται για να υπερισχύσουν και να επικρατήσει η επιρροή τους. Εδώ υπάρχει η γρήγορη περιγραφή από το Guildmaster's Guide to Ravnica καθώς και μια σύντομη ανάλυση από τον Δημήτρη Μπούτσικα για κάθε μια από τις συντεχνίες της Ράβνικα.

 

Η Γερουσία Αζόριους που λειτουργεί ως κυβέρνηση της Ράβνικα, είναι χτισμένη πάνω σε τρεις πυλώνες: έναν νομοθετικό, έναν δικαστικό και ένα εκτελεστικό κομμάτι, υπό την αρχηγία της Ισπέρια, τη σφίγγα Ανώτατη Δικαστή.

Οι στόχοι των Αζόριους είναι η επίτευξη της ιδανικής πολιτείας που θα στηρίζεται στη νομοτέλεια και η αρμονική συμβίωση των πολιτών της. Για να υλοποιηθεί αυτό, πιστεύουν πως πρέπει συντάξουν μια κυβέρνηση δίκαιη και αμερόληπτη, με την γερουσία των Αζόριους να κρατά σφιχτά τα λουριά της εξουσίας. Κάνοντας το, θα επιτευχθεί αυτό που χρειάζεται η πόλη της Ράβνικα για να μην εκπέσει στο χάος: μια νομοτελή πολιτεία, που όλα θα λειτουργούν για να εξυπηρετούν την δικαιοσύνη, την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών της Ράβνικα, μέσα από ένα νομικό σύστημα που θα είναι σε θέση να προλαμβάνει το έγκλημα πριν ακόμα αυτό πάρει υπόσταση.

 

 

 

Υπό την αρχηγία της αγγέλου Αυρέλια, η Λεγεώνα Μπόρος επιδιώκει τη δικαιοσύνη και όχι απλά την εφαρμογή του νόμου. Οι Μπόρος υπηρετούν τη Ράβνικα ως μόνιμος στρατός.

Η Λεγεώνα είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων, την καταστολή, εξάλειψη και πάταξη πάσης φύσεως εγκληματικής ενέργειας. Όντας η αστυνόμευση, διατηρεί την τάξη και εφαρμόζει τον νόμο, με πολύ καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες και κατευθυνόμενη από φυσικές και ηθικές αρετές προσπαθεί, μέσα από τα μέλη της, να αποδίδει άμεση δικαιοσύνη όταν αυτό είναι απαραίτητο.

 

 

 

Ο Οίκος Ντιμίρ ασχολείται με το θέμα τον πληροφοριών, λειτουργώντας έναν κατασκοπικό οργανισμό πίσω από μια πρόσοψη αγγελιοφόρων, ερευνητών και αρχειοφυλάκων. Ο αινιγματικός αρχηγός τους, Λαζάβ, φοράει πολλά προσωπεία.

Στόχος του Οίκου η διατήρηση μυστικότητας, τόσο της βάσης του, όσο των μελών του και των προθέσεων της συντεχνίας, ενόσω ανακαλύπτουν τα μυστικά και τις αδυναμίες των άλλων. Παρείσφρηση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα (από την αφρόκρεμα ως στον υπόκοσμο της Ράβνικα) κινώντας τα νήματα μέσα από τον έλεγχο δικτύων κατασκοπείας και πληροφοριοδοτών. Είναι τόσο κρυφός οίκος, που τα μέλη του δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και πολλοί θεωρούν ότι είναι απλά ένας μύθος. Οι Ντιμίρ θεωρούν τις γνώσεις (για τους άλλους και τα δρώμενα στη Ράβνικα) ως το υπέρτατο και πολυτιμότερο αγαθό ανταλλαγής με τις υπόλοιπες συντεχνίες.

 

 

Ένας απέθαντος πανίσχυρος μάγος ξωτικό, ονόματι Τζάραντ, διοικεί τους όχλους του Σμήνους Γκολγκάρι που παραμονεύουν στην υποπόλη, όπου και επεξεργάζονται τα απορρίμματα και τα άχρηστα της πόλης φροντίζοντας για τη νέα ζωή που θα αναδυθεί μέσα από τον θάνατο και τη σαπίλα.

Το σμήνος Γκολγκάρι, ζει υπόγεια, στα απομεινάρια προηγούμενων πολιτισμών που μέσα από την άνθιση και την παρακμή τους ξεπρόβαλε η τωρινή μορφή της Ράβνικα. Η συντεχνία βλέπει την ζωή και το θάνατο ως την μόνη αλήθεια της ύπαρξης. Είναι υπεύθυνη για την ανακύκλωση των αποβλήτων της πόλης, φροντίζοντας έτσι  να παραχθεί εκ νέου ζωή (τρόφιμα) για τους πολίτες που με την σειρά τους, κάποια στιγμή, θα καταλήξουν και αυτοί λίπασμα σε κάποια καλλιέργεια. Οι Γκολγκάρι πιστεύουν πως έχουν μείνει -πάρα- πολύ καιρό στην αφάνεια και πως είναι καιρός να αναλάβουν την εξουσία της Ράβνικα, όντας οι ιδανικότεροι για αυτό, μιας και η πλειοψηφία της αποτελείτο από απέθαντα όντα.

 

 

 

Εξοργισμένοι ενάντια στον πολιτισμό και τη βεβήλωση του φυσικού κόσμου. Τη χαλαρή συμμαχία των Φυλών Γκρουλ ηγείται ο κύκλωπας Βορβορυγμός.

Οι φυλές Γκρουλ αποτελούνται απο νομαδικές και βαρβαρικές ομάδες που αν και η κάθε μία φέρει δικό της όνομα και δικά της γνωρίσματα, ένα κοινό χαρακτηριστικό συνδέει όλες τις φυλές: Ανεξαρτησία και Ελευθερία σε κάθε πεδίο. Οι βαρβαρικές φυλές Γκρουλ, θεωρούν ως απόλυτο πλούτο το να είναι ελεύθεροι να πράττουν κατά το δοκούν χωρίς να τους περιορίζει κανένας και τίποτα. Αν κάποιος ή κάτι μπει εμπόδιο στο βιο που επιθυμούν να διάγουν, αντιδρούν με οργή και ωμή βία, θεωρώντας πως η ελευθερία τους -και η καταπάτηση της ελευθερίας των αδύναμων- αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους. Ασπάζονται την ιδέα πως ο πολιτισμός είναι μια αδυναμία που καθιστά τα μέλη του μαλθακά, αφού τα αποξενώνει από τις κακουχίες της πραγματικής ζωής αλλά, αν και ανεξάρτητοι και ανεξέλεγκτοι εκ φύσεως, αναγνωρίζουν πως η δύναμή τους αυξάνεται όταν τα μέλη των φυλών σμίγουν και θα ακολουθήσουν τη ρώμη, ειδικά όταν αυτή τους δείχνει ένα μέρος που να αξίζει να αφήσουν ελεύθερα τα ζωώδη και αχαλιναγώγητα πάθη τους.

 

 

 

Με αρχηγό τον δράκο Νιβ-Μιζζέτ, η Οργάνωση Ιζζέτ είναι μια συντεχνία επιστημόνων και μηχανικών που κατασκευάζουν και διατηρούν τα έργα υποδομής της Ράβνικα ενώ διεξάγουν και τρελά πειράματα με μαγεία, προσπάθειες οι οποίες συνήθως σχετίζονται με μόλις και μετά βίας ελεγχόμενες στοιχειακές ενέργειες.

Με τον αρχαίο Δράκο Νιβ-Μιζζέτ, να μην έχει κανένα ενδιαφέρον στην διαρρύθμιση της συντεχνίας και αδιαφορώντας για τους κινδύνους που επιφέρουν τα ολοένα πιο απαιτητικά και επικίνδυνα πειράματα, ωθεί τον εαυτό του και τους υποτελείς του σε ακραίες αναζητήσεις. Η Οργάνωση Ιζζέτ αποτελείται από διάνυες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που επιθυμούν να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργικότητα του πολυσύμπαντος με σκοπό την τιθάσευση των δυνάμεων που το διέπουν. Κατευθυνόμενοι από την μανία της δημιουργίας και την άσβεστη δίψα για επιστημονικά/τεχνολογικά επιτεύγματα, συμμεριζόμενοι το σκεπτικό του ηγέτη τους, μέσα από την ψυχρή εκδοχή της νοημοσύνης, είναι πολύ απασχολημένοι με τις αδιάκοπες εφευρέσεις και ανακαλύψεις τους για να θέσουν ηθικούς περιορισμούς στα πειράματά τους.

 

 

 

Ένας δόλιος συνδυασμός εκκλησίας, τράπεζας και οργανωμένου εγκλήματος. Το Συνδικάτο Όρζοβ το χειρίζονται οι Όμπζεντατ, μια σέκτα αρχαίων πνευμάτων που συχνά αποκαλείται “το Συμβούλιο των Φαντασμάτων”.

Οικονομική κυριαρχία συγκαλυμμένη με θρησκευτικό περιεχόμενο με μονοπώλιο στο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ράβνικα. Με αρχηγούς συντεχνίας απέθαντους, σκοπός τους είναι η συσσώρευση πλούτου και η εξουσία μέσω αυτού. Η δράση του συνδικάτου είναι πολλαπλής σημασίας και πολυδιάστατη. Είναι υπεύθυνοι για την οικονομία της πόλης μέσω χρεωστικού συστήματος και την έκδοση συγχωροχαρτιών. Εξασφαλίζουν την εξουσία τους πουλώντας προστασία, τόσο οικονομική όσο και φυσική στους “πελάτες” τους. Κάνοντας το αυτό, φροντίζουν να μείνουν όλα στη θέση τους, και οι ίδιοι να είναι πάντα στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας.

 

 

 

Η δαιμονική Αίρεση του Ράκντος ήταν πάντα οι γελωτοποιοί στην παράδοση της Ράβνικα, που χρησιμοποιούσαν τις παραστάσεις και τη σάτιρα για να χτυπήσουν τους ισχυρούς και να ενδυναμώσουν τους αδύναμους. Κρύβεται όμως ένας αδίστακτος, αιμοδιψής γελωτοποιός, στον τρόπο του δαιμονικού ηγέτη, που ενισχύει αυτή την ελαφρότητα και τη σάτιρα με φωτιά και αίμα.

Ιδρυμένη από τον ίδιο τον Λόρδο της Αβύσσου, του οποίου έλαβε και το όνομα, η αίρεση Ράκντος κατέχει μια βαρύγδουπη θέση μέσα στην κοινωνία της Ράβνικα. Ο όγκος των μελών της την συμπεριέλαβε ως “συντεχνία” μέσα στην συνθήκη που απαγορεύει στις συντεχνίες να ανακηρύξουν πόλεμο σε κάποια άλλη. Τα μέλη της αιρέσεως κατάγονται από κάθε κοινωνικό στρώμα. Βλέποντας τις άλλες συντεχνίες να παίρνουν πολύ σοβαρά τους σκοπούς τους και έχοντας ξεχάσει πως ο θάνατος είναι πάντα εγγύς για όλους, οι ίδιοι ακολουθούν τον δρόμο του Ράκντος. Η χαοτική φύση της λατρείας ενός δαίμονα είναι συνυφασμένη με τον σαδισμό, με την προσωπική ελευθερία και το χάος. Είναι μια συντεχνία αχαλίνωτων ηδονιστών, που κάνουν ό,τι θέλουν, οδηγούνται από βασικές επιθυμίες, βρίσκουν ευχαρίστηση στο να προκαλούν πόνο στους άλλους και γιορτάζουν την κάθε στιγμή, αποδεχόμενοι πως ίσως είναι η τελευταία τους.

 

 

 

Τη Σύγκλητο Σελέσνυα ηγούνται οι Τροστάνι, τρεις δρυάδες που είναι συνενωμένες μεταξύ τους αλλά και με τη Ματ’Σελέσνυα, μια μεταφυσική παρουσία της ψυχής του κόσμου. Η συντεχνία αυτή θέλει να φέρει τη φύση και την πόλη σε ισορροπία.

Συγκροτημένη από κοινωνίες ειρηνιστών και φυσιολατρών με τη βοήθεια της δύναμης της ίδιας της φύσης, διάγουν βίο βασισμένο σε ιδανικά όπως αυτά της ανιδιοτέλειας, του αλτρουισμού και σεβασμού σε κάθε μορφή ζωής. Απώτερη επιθυμία της συγκλήτου είναι η επίτευξη της απόλυτης ισορροπίας και αρμονικής συμβίωσης του κόσμου με την ίδια τη φύση. Οσονούπω, παρά την ειρηνιστική και συνεσταλμένη τους ιδιοσυγκρασία, οι ηγεμόνες και τα μέλη της συντεχνίας δεν στερούνται σοφίας, ούτε ρεαλισμού. Κατανοούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο γεγονός πως οι άλλες συντεχνίες, συχνά κατευθύνονται από ιδιοτέλεια και προσωπικό συμφέρον. Αυτή η πραγματικότητα, αναγκάζει το φιλειρηνικό λαό της Σελέσνυα να επιδίδεται σε τέχνες πολέμου -όπως η χειραγώγηση της οργής της φύσης- και τη διατήρηση ενεργού στρατού, με σκοπό την αποτροπή της καταστροφής του φυσικού κόσμου.

 

 

 

Υπό την ηγεσία της Ζεγκάνα, της Πρώτης Ομιλήτριας της συντεχνίας, οι βιομάγοι του Συνδέσμου Σίμικ εφαρμόζουν τη μαγεία στις επιστήμες της ζωής. Πασχίζοντας να δημιουργήσουν ένα αρμονικό μέλλον όπου τα πλάσματα όλων των ειδών θα είναι τέλεια προσαρμοσμένα στο περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς, οι Σίμικ με μαγικό τρόπο επισπεύδουν την διαδικασία της εξέλιξης και της προσαρμογής της ζωής.

Ο Σύνδεσμος αν και ιδρύθηκε με σκοπό τη διαφύλαξη -προσωπικής και- δημόσιας υγείας, τα μέλη του σύντομα κατάλαβαν πως για να επιτευχθεί μόνιμη και παγκόσμια ευρωστία, δεν αρκεί να βρίσκουν απλά τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης των νοσημάτων. Οι επιστήμονες-μέλη του, έφτασαν στο πόρισμα πως ένας οργανισμός -είτε μεμονωμένα είτε σαν σύνολο- είναι απόλυτα προστατευμένος, μόνο όταν μπορεί να εξελίσσεται σε συνάρτηση με τις αλλαγές στο περιβάλλον και με την άρτια ένταξη του στο οικοσύστημα γύρω του. Τα μέλη της συντεχνίας, φαίνεται να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα πολιτικά δρώμενα της πόλης και πασχίζουν να αποκωδικοποιήσουν τους μηχανισμούς της εξέλιξης και της βιολογίας. Αποτέλεσμα αυτών των κατευθυντήριων γραμμών, απέδωσαν νέες μορφές ζωής και με τους ίδιους τους πειραματιστές να γίνονται υποκείμενα για τα ίδια τους τα βιολογικά πειράματα. Προσπαθώντας να εξελίξουν την ίδια τους την ύπαρξη δεν είναι λίγοι εκείνοι που μεταμόρφωσαν το σώμα τους, προσθέτοντας σε αυτό γνωρίσματα από ζώα (βράγχια, δηλητήριο, εξωσκελετική πανοπλία κλπ) στην αναζήτηση της βιολογικής τους εξέλιξης.

Dionysios

Race: Human
Class: Master Video Editor, Expert Graphic Artist, Expert Musician
Background: Game Master
Defining Events: Monster Annual, March Attacks, Dozen Master Guys, Player's Campwood

 

 

Patreon: https://www.patreon.com/DionysiosOfLabyrinthos

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtPQ3GSwqWvl13YM-wjP6hg