Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 23:14

Συνέντευξη GR Gamer Amigo

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Σπύρος είναι ένας από τους λίγους Έλληνες Youtubers που ασχολούνται και ανεβάζουν υλικό από παρτίδες Dungeons & Dragons. Δεν ήθελε και πολύ, τον βρήκαμε και μας βρήκε και τα είπαμε φιλικά στα ανήλιαγα μπουντρούμια μας βαθιά μέσα στον Λαβύρινθο.


Τώρα μπορείτε να τα διαβάσετε και εσείς μέσα από αυτήν την μικρή συνέντευξη που μας άφησε να του κάνουμε.


Ποιός είναι με λίγα λόγια ο Σπύρος;

 
Α! ξεκινάμε κατευθείαν με τις δύσκολες ερωτήσεις ε;

Είμαι κάποιος με πολλά απωθημένα. Δυστυχώς η επαρχία, το όμορφο Αγρίνιο, δεν έδωσε ευκαιρίες για πολλά πράγματα που θα ήθελα να κάνω στην παιδική και εφηβική ζωή μου οπότε κουβαλάω αρκετά από αυτά μέχρι και σήμερα.

Από κάποιο σημείο και μετά όμως έμαθα να παίρνω κάποια πράγματα στα δικά μου χέρια και να μην περιμένω ευκαιρίες να εμφανιστούν, αλλά να τις δημιουργώ μόνος μου. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε το κανάλι του Gr GamerAmigo και κάπως έτσι ξεκίνησαν και τα online session του Dungeons And Dragons.

Και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Η όλη προσπάθεια στο Youtube που γίνεται από μέρος μου δεν είναι ούτε για να γίνω διάσημος και ούτε για να βγάλω λεφτά. Άλλωστε ένα Gaming κανάλι στην Ελλάδα έχει λίγες πιθανότητες να κάνει οποιοδήποτε από τα δυο, πόσο μάλλον και τα δυο μαζί!

Ό,τι κάνω το κάνω για να προωθήσω αυτό που αγαπάω! Να δείξω στον κόσμο ότι ακόμα και αν δεν έχετε ευκαιρία να παίξετε γύρω από ένα τραπέζι το αγαπημένο σας Pen and Paper, μπορείτε να το κάνετε εξίσου καλά (και σε μερικές περιπτώσεις και καλύτερα), μέσω ίντερνετ! Είναι αρκετός κόσμος εκεί έξω που βρίσκεται στην ίδια θέση με εσάς!

Τέλος να πω για μένα ότι παρόλο που μπλέκομαι με αρκετές δραστηριότητες έξω από τον κόσμο των Pen and Paper και των παιχνιδιών γενικότερα, πάντα είμαι εκεί για όποιον χρειάζεται βοήθεια να ξεκινήσει κάποια παρόμοια ενέργεια στο YouTube ή κάπου αλλού. Δυστυχώς οι γνώσεις μου είναι λίγες αλλά ό,τι μπορώ να μοιραστώ θα το κάνω με μεγάλη χαρά!

 
Πώς μπήκες στο Χόμπι των Παιχνιδιών Ρόλων

 
Η πρώτη εμπειρία μου με παιχνίδια ρόλων ήταν το Hero Quest, όπως και πολλών άλλων φαντάζομαι. Να τριγυρνάς σε μπουντρούμια με τις λιγοστές σου δυνάμεις και να αντιμετωπίζεις τις δυνάμεις του σκότους (τον μεγάλο σου αδερφό δηλαδή!) βγαίνοντας στο τέλος νικητής!

Ένας ακόμα μεγάλος λόγος βέβαια ήταν τα videogames και συγκεκριμένα το Final Fantasy 7. Εκεί γνώρισα πραγματικά πως μια καλή ιστορία μπορεί να σε κρατήσει καθηλωμένο για ώρες ή και μέρες!

Μετά από εκεί άρχισα να ψάχνω και για άλλες ιστορίες. Πρώτα σε βιντεοπαιχνίδια που ήταν εύκολα προσβάσιμα και αργότερα σε βιβλία όταν το επέτρεπε το χαρτζιλίκι μου. Το φανταστικό πάντα τραβούσε το ενδιαφέρον μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε ιστορίες! Από τον Έλρικ του Μελνιμπόνε, στον Κόναν τον Βάρβαρο και από εκεί στον κόσμο της Μέσης Γης.

Τα βιβλία του φανταστικού μου κράτησαν συντροφιά σε μεγάλο μέρος της εφηβικής μου ζωής και μέχρι σήμερα. Μέσα στις αναζητήσεις λοιπόν για ιστορίες του φανταστικού, έμαθα ότι μπορώ να συμμετάσχω και εγώ σε μια τέτοια ιστορία παίζοντας ένα παιχνίδι που ονομάζεται Dungeons and Dragons. Μπορούσα να παλέψω με μάγους, δράκους και να συναντήσω ξωτικά και νάνους. Ψάχνοντας λοιπόν μέσα στον ίντερνετ κατάφερα και γνώρισα μια μικρή παρέα που ετοίμαζε ένα campaign και έκανα τα αδύνατα δυνατά να μπω και εγώ στον κύκλο του.

Την πρώτη φορά που άκουσα το ζάρι να κυλάει και τον Dungeon Master να περιγράφει το σκηνικό γύρω μας, αποφάσισα ότι όσο μπορώ, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσω να παίζω. Δυστυχώς βέβαια μετά από δυο παρτίδες οι περισσότεροι έφυγαν για φοιτητές και το πάρτι διαλύθηκε. Και ζώντας στην επαρχία ο κόσμος που ασχολείται με Pen and Paper είναι λίγος και τις περισσότερες φορές δεν μπορείς καν να τον βρεις…

Ο πόθος έμεινε όμως μέσα μου και αυτό με παρακινεί κάθε φορά!

 
Τι παίζεις αυτόν τον καιρό;

 
Αυτόν τον καιρό έχω δυο campaign στο κανάλι μου στο Youtube. Και τα δυο είναι Dungeons and Dragons σε 5th Edition! Στο πρώτο campaign, ονόματι The Birth Of Evil, είμαι εγώ Dungeon Master (αν και άσχετος με το άθλημα δυστυχώς…) κάνοντας ότι καλύτερο μπορώ από πλευρά ιστορίας, μιας και η ιστορία είναι δικιά μου.

Συγκεκριμένα η ιστορία είναι Prequel από ένα βιβλίο που έχω γράψει και το οποίο βρίσκεται κλειδωμένο σε κάποιο συρτάρι της βιβλιοθήκης μου…

Στo δεύτερο campaign συμμετάσχω σαν παίκτης (Rogue all the way!!!) με ένα πάρτι το οποίο σχηματίστηκε πριν λίγο καιρό. Το πάρτι δημιουργήθηκε όταν οι παίκτες του είδαν το πρώτο μου campaign στο κανάλι μου, και πολλοί από αυτούς εξέφρασαν την επιθυμία είτε να συμμετάσχουν σε εκείνο, είτε να δημιουργηθεί ένα καινούργιο ώστε να παίξουν και αυτοί. Έτσι λοιπόν έψαξα και βρήκα τον φίλο Χρήστο Αντώναρο ως DM o οποίος έφτιαξε ένα campaign, ονόματι The False God, πάνω στον δικό του κόσμο (Vaum Soltah) και μάζεψα τους παίκτες σχηματίζοντας το πρώτο full group (τεσσερις παίκτες και ενας DM). Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος και για τα δυο μου γκρουπ.


 
Όταν παίζετε με την ομάδα σου τι μπορεί να συμβεί;

 
Άμα πω ότι μπορεί να συμβούν τα πάντα θα θεωρηθώ προβλέψιμος; Αλλά πραγματικά τον λίγο καιρό που παίζουμε έχω συναντήσει τα πάντα. Την μια στιγμή η ομάδα μου τρέχει να σώσει ένα χωριό, την επόμενη στιγμή σκοτώνουν όποιον μπορεί να βρεθεί στο δρόμο τους και τους εμποδίζει να σώσουν το χωριό όπως αυτοί θέλουν.

Αφού λοιπόν σώσουν το χωριό, μετά πάνε να βοηθήσουν τους τραυματίες και τους σκοτώνουν για να τους “βγάλουν από την μιζέρια τους” (ναι Αντρέα για εσένα το λέω).

Μετά πάνε στην φρουρά της πόλης και το παίζουν μάγκες ενώ ξέρουν ότι δεν τους παίρνει και καταλήγουν στα μπουντρούμια της πόλης (Χριστόφορε στο τσακ γλύτωσες την κρεμάλα). Και αφού τους ελευθερώσουν λόγω καλής διαγωγής μετά πάνε στους οίκους ανοχής για να το γιορτάσουν!

Είναι ένα roller coaster από ατυχή συμβάντα!

Στο τέλος βέβαια καταλήγουν να θέλουν να χωθούν σε μια ξωτικίνα που συνάντησαν τυχαία σε μια ταβέρνα, και για να το παίξουν καμπόσοι της λένε ότι θα την βοηθήσουν να σκοτώσει το Shambling Mound που κυνηγάει αλλά καταλήγουν όλοι νεκροί! (οουπς!! Evil DM laughter!!).

 
Περιέγραψε μας μια χαρακτηριστική στιγμή από τις παρτίδες σας.

 
Μια πολύ ωραία στιγμή έγινε στο τελευταίο session οπού είμαι εγώ DM. Ενώ λοιπόν ο fighter της παρέας έκανε την βραδινή βόλτα αναζητώντας τον εαυτό του εσωτερικά, μπήκε σε ένα καπηλειό με σκοπό να πιει και να γίνει τύφλα στο μεθύσι και να ξεκινήσει και κάνα καυγά άμα λάχει. Αφού λοιπόν είδε και αποείδε και οι μπύρες δεν τον έπιαναν, ζήτησε από τον μπάρμαν κάτι πιο “δυνατό”.

Πήρε δυο ποτήρια και πήγε να σηκώσει μια κοπέλα που κάθονταν όμορφα και ωραία στα πόδια ενός αλλού κυρίου. Αφού λοιπόν έγινε η αναγκαία αψιμαχία και ο άλλος κυριούλης βρέθηκε με την μύτη σπασμένη ανάσκελα, ήρθε ο μπράβος του μαγαζιού και λέει στον fighter να την κάνει γιατί δεν γουστάρει καυγάδες μέσα στο μαγαζί. Έτσι λοιπόν ο fighter αφού είδε ότι δεν τον παίρνει, κατέβασε τα ποτά που κράταγε στα χεριά του μονορούφι ώστε να το παίξει και λίγο μάγκας και έφερε 1 στο constitution check του (πόσο αγαπώ το ζάρι όταν κάνει κάτι τέτοια!!!), με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το ποτό κατακέφαλα και να χάσει τις αισθήσεις του επιτόπου!

Το επόμενο πρωί λοιπόν βρέθηκε σε ένα λάκκο με λάσπες και με τα χρήματα του να λείπουν! Μετά πήγε να βρει τους συντρόφους του στο πανδοχείο έχοντας την όψη του Ούγκαλου που ήρθε από τα έγκατα της γης και δεν έχει ιδέα τι σημαίνει πολιτισμός!

Το πάρτι από προηγούμενα γεγονότα ήταν έτοιμο να διαλυθεί άρα φαντάζεσαι πως ήταν η κατάσταση μετά από αυτήν την εικόνα… Το καλό βέβαια είναι ότι μετά ο ίδιος fighter αποφάσισε να πάει στην αρένα για να παλέψει και να ξεσπάσει από όλα αυτά που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

Ο φίλος του όμως ο Ranger αποφάσισε να του βάλει λίγο μυαλό και τον ακολούθησε. Μετά από μια αναγκαία δωροδοκία έστησε τον αγώνα του ώστε οι δυο τους να είναι αντίπαλοι και να παλέψουν στον επόμενο αγώνα!

Εκεί υπήρχε ένα μικρό bonding στην μάχη και αφού ο ένας είχε ένα σπαθί καρφωμένο στο στήθος του, και ο άλλος κόντεψε να χάσει τα σπλάχνα του, τα βρήκαν και έτσι το πάρτι προς καινούργιες περιπέτειες τραβά!

(Πάλι καλά γιατί παραλίγο να μου διαλύσουν την ιστορία. Αλλά δεν τους εμπιστεύομαι ακόμα… Θέλουν να μου κάνουν την ζωή δύσκολη συνέχεια!!)

 
Άλλα παιχνίδια που θα ήθελες να δοκιμάσεις ;

 
Η αλήθεια είναι ότι μόλις ξεκίνησα να παίζω Dungeons and Dragons και ακόμα δεν το έχω ευχαριστηθεί ούτε κατά διάνοια. Αλλά με την άκρη του ματιού μου έχω τσεκάρει λίγο το Pathfinder που αρκετές από τις ιστορίες του φαίνονται αρκετά ενδιαφέρουσες καθώς και το Call of Cthulhu. Αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να τσεκάρω κάτι άλλο. Υπάρχουν ακόμα πολλοί δράκοι να σφάξω και πολλά ορφανά να σώσω στον κόσμο του Dungeons and Dragons.

 
Τι πιστεύεις ότι θα παίζεις σε ένα χρόνο από σήμερα;


Χμμμ... είναι λίγο δύσκολη ερώτηση…

Μπορώ να απαντήσω όμως στο τι θα ήθελα να παίζω σε ένα χρόνο από τώρα. Θα ήθελα να έχω στήσει τρία με τέσσερα πάρτι με διαφορετικούς DM και να παίζουμε sessions στο ίδιο campaign αλλά σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

Θα ήθελα ανά διαστήματα το ένα πάρτι να συναντά το άλλο και να εξελίξουν την ιστορία του κόσμου όλοι μαζί! Βέβαια αυτό είναι κάτι που είναι αρκετά δύσκολο να γίνει αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

 
Πού σε βρίσκουμε στο Ίντερνετ;

 
Στο ίντερνετ μπορείτε να με βρείτε είτε στο προσωπικό μου Facebook (Spiros Xanthis) όπου δεν έχω πρόβλημα να με ρωτήσετε το ο,τιδήποτε και αν χρειάζεστε βοήθεια σε κάτι που μπορώ να βοηθήσω με χαρά θα το κάνω!

Επίσης μπορείτε να με βρείτε στην σελίδα μου στο Facebook (Gr GamerAmigo) καθώς επίσης και στο κανάλι μου στο Youtube (Gr GamerAmigo) όπου αυτή την στιγμή μπορείτε να παρακολουθήσετε και video από τα 2 campaign μας!

Θα ήθελα να έχω περισσότερα σχόλια για αυτά τα βίντεο ώστε να εξελιχθώ σαν κανάλι και να προσφέρω κάτι παραπάνω για την ελληνική κοινότητα του Pen and Paper.

Ο σκοπός που τα sessions γίνονται σε βίντεο και ανεβαίνουν στο Youtube άλλωστε αυτός είναι! Να δείξουμε στον κόσμο ότι ακόμα και όταν είμαστε μακριά και δεν μπορούμε να βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι, μπορούμε ακόμα να παίξουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια όλοι μαζί παρέα.