Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Color has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/templates/rt_oculus/features/color.php on line 11
Λαβύρινθος - Η μάχη με τον απέθαντο δράκο «Ζήνρο»

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Disqus_K2 has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 15

Notice: Undefined variable: site_root in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 64
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 00:00

Η μάχη με τον απέθαντο δράκο «Ζήνρο»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την προηγούμενη φορά, που είπαμε για HP και περιγραφές, σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία να μοιραστώ μαζί σας κάποιες στιγμές από τις περιπέτειες D&που έχουμε παίξει. Φαντασία χωρίς παιχνιδιακούς όρους. Για αρχή μου ήρθε στο μυαλό η μάχη με τον απέθαντο δράκο Ζήνρο. Ήταν από τις στιγμές που ταυτίστηκα πολύ με τον «κακό» που έπαιζα καθώς έμοιαζε να ήταν εκείνος που είχε το ρόλο του ήρωα για λίγο, αντί για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές παίχτες-ήρωες. Ένιωθα την αγωνία του και τη θέλησή του για ζωή την ώρα του παιχνιδιού. Με αγωνία λοιπόν περίμενα το αποτέλεσμα αφήνοντας τα ζάρια να το αποφασίσουν και παίζοντας του κανόνες “by the book”.

 

...Εκείνη τη φορά που παίξαμε οι ήρωες είχαν κάνει συμφωνία με έναν απέθαντο δράκο ο οποίος ήταν φρουρός - παρά τη θέληση του - σε ένα στρατόπεδο απέθαντων και σκιερών πλασμάτων. Ο δράκος άφησε τους ήρωές να ζήσουν, με αντάλλαγμα όμως... να βρουν και να του επιστρέψουν το φυλαχτό που θα του χάριζε την ελευθερία του.

Οι ήρωες λοιπόν, σκότωσαν τον λοχαγό του στρατοπέδου - ένα πλάσμα σκιερό που μετά τον θάνατό του μόλυνε με την θανατηφόρα δύναμη του τον Μινώταυρο της ομάδας και τον έκανε να μπορεί να σκοτώσει ακαριαία οποιοδήποτε πλάσμα με την επόμενη επίθεσή του - και φυσικά ανέκτησαν το φυλαχτό του δράκου που κρατούσε ο ίδιος ο λοχαγός.

Για κακή τύχη του δράκου όμως, ο Μινώταυρος της ομάδας είχε τσαντιστεί πάρα πολύ εκείνη την περίοδο με τους δράκους και είχε ορκιστεί να σκοτώσει όλους τους δράκους που βρίσκονται εκεί. Έτσι δεν άντεξε άλλο. Αποφάσισε τελικά να μην τηρήσει τη συμφωνία, και προτίμησε να κρατήσει ψηλά τις δικές του αρχές.

Με το δεξί του χέρι, βαρύ από τη σκιερή ουσία, έσπρωξε τους άλλους και βημάτισε προς τον δράκο φωνάζοντας απειλές, ξέροντας ότι μπορεί να τον σκοτώσει με ένα χτύπημα. Οι άλλοι ήρωες για λίγο σάστισαν αλλά δεν πήραν τον Μινώταυρο και πολύ στα σοβαρά. Μόνο η Ιέρεια της ομάδας τον ακολούθησε για καλό και για κακό.

Φτάνοντας ο Μινώταυρος μπροστά στον απέθαντο δράκο όρμησε με φόρα κατά πάνω του! Ο Δράκος γεμάτος αγωνία περίμενε το φυλαχτό του, αλλά δεν περίμενε αυτή τη διάθεση από τους ήρωες. Σηκώθηκε λοιπόν στα δύο πίσω πόδια και μούγκρισε δυνατά ενώ στριγγλιές έβγαιναν από μέσα του μαζί με τα μουγκρητά του. Ο Μινώταυρος δεν πρέπει να είχε ξαναδεί κάτι τόσο τρομαχτικό μπροστά του και για λίγο σάστισε και έμεινε ακίνητος.

Η Ιέρεια τρέχοντας από πίσω προσπάθησε να ηρεμίσει τον δράκο, ο οποίος καθυστέρησε για λίγο την επίθεσή του, με μια ελπίδα στα μάτια, να ξαναβρεί την ελευθερία του. Ρώτησε γεμάτος αγωνία που είναι το φυλαχτό και ποιος το έχει.

Τότε να’σου και οι υπόλοιποι ήρωες από πίσω τρέχοντας, με τη Μάγισσα να φωνάζει: «Εδώ είναι το φυλαχτό σου!» και έδειξε ότι το κρατούσε στο χέρι της.

«Δώστο μου!!» φώναξε και ο δράκος με τη σειρά του τρέμοντας από την αγωνία αλλά έτοιμος να επιτεθεί αν δεχτεί χτύπημα.

Τελικά στον δράκο το φυλαχτό δεν επιστράφηκε. Οι ήρωες μάλλον ανησύχησαν ότι αν το δώσουν ίσως γίνει κάτι κακό. Και κάπου εκεί ήταν που ο Μινώταυρος ξαναβρήκε το θάρρος του και κατέβασε το όπλο του με δύναμη επάνω στον δράκο, ενώ σκιεροί καπνοί φούντωναν μέσα από τις φλέβες του «βοϊδίσιου» χεριού του! Και... ο δράκος... με μια απότομη κίνηση... χτύπησε τα φτερά του και τραβήχτηκε... και η ατσαλένια σφαίρα βρήκε μόνο αέρα...

Δυστυχώς... το θανατηφόρο χτύπημα σπαταλήθηκε σε μια άστοχη επίθεση... προς απογοήτευση του Μινώταυρου. Ακολούθησε μια αγωνιώδης μάχη. Αγωνιώδης από την πλευρά του δράκου. Έχυνε την σκιερή πνοή του και ορμούσε στη Μάγισσα (που κρατούσε το φυλαχτό) όσο πιο συχνά μπορούσε, έκανε σκοτεινά ξόρκια που χτυπούσαν όλη την ομάδα, τα έδωσε όλα καθώς ήταν η καλύτερη ευκαιρία που είχε να ελευθερωθεί ενώ ταυτόχρονα δεχόταν επιθέσεις από όλους!Οι ήρωες ήταν δυνατοί. Ένιωθε τα κόκαλά του να σπάνε... και την αχρεία ζωή του να σβήνει... ειδικά όταν η Μάγισσα τηλεμεταφέρθηκε μακριά από τη συμπλοκή της μάχης, έχοντας μαζί της και το φυλαχτό...!

Τότε ο δράκος έσφιξε τα δόντια και έκανε την τελική του σημαντική προσπάθεια! Πέταξε άτακτα με φόρα προς την Μάγισσα δεχόμενος ευκαιριακές επιθέσεις από όλη την ομάδα! Ο Μαχητής ειδικά που ήταν και πιο κοντά στον Δράκο προσπάθησε να τον «καρφώσει» στο έδαφος καθώς δεν άφηνε εύκολα να περάσει κάτι από δίπλα του. Αυτό θα ήταν και το τέλος. Όμως, προς έκπληξη όλων, ο μαχητής αστόχησε! Η ουρά του δράκου γλύστρισε γρήγορα λίγα εκατοστά πριν προλάβει η βαριά σφύρα να κατέβει και τελικά να βρει το πέτρινο πάτωμα.

Αμέσως οι ελπίδες του δράκου αναπτερώθηκαν! Αφού πέρασε τον Μαχητή, πέρασε μέσα και από άλλα άστοχα χτυπήματα και κάποια που του έκαναν λίγη ζημιά και δάγκωσε τη Μάγισσα με όλη του τη δύναμη μέχρι που εκείνη έχασε τις αισθήσεις της. Αμέσως το κατάλαβε και την έφτυσε στο έδαφος! Άρπαξε το φυλαχτό του! Και πέταξέ ψηλά βγάζοντας μια κραυγή ξεσπάσματος και ελευθερίας.


Σε αυτή τη μάχη είχαν ανέβει οι σφυγμοί μου και πραγματικά έτρεμα για τη ζωή μου.

Είναι ωραία η εμπειρία που μπορεί να σου προσφέρει ένα παιχνίδι, να ταξιδεύεις σε φανταστικούς κόσμους γύρω από ένα τραπέζι.

Καλά παιχνίδια λοιπόν :)

Dionysios

Race: Human
Class: Master Video Editor, Expert Graphic Artist, Expert Musician
Background: Game Master
Defining Events: Monster Annual, March Attacks, Dozen Master Guys, Player's Campwood

 

 

Patreon: https://www.patreon.com/DionysiosOfLabyrinthos

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtPQ3GSwqWvl13YM-wjP6hg