Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 00:00

The "Monster Annual" - To δικό μας καλωσόρισμα της 5ης D&D έκδοσης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ήταν ένας χρόνος+ από τότε που κάναμε το Vault of the Dracolich και καθώς η 5η έκδοση έχει έρθει να ξεσηκώσει και να ενώσει τον D&D κόσμο, αλλά και να αναβιώσει τα παιχνίδια που γίνονται «έξω» από το σπίτι, ήθελα πολύ να κάνουμε με τον Λαβύρινθο ένα D&D καλωσόρισμα.

Το οποίο καλωσόρισμα θα προτιμούσα να είναι «τεράστιο». Όχι μόνο γιατί ήμαστε λίγες μέρες πριν το νέο Monster Manual. Αλλά και γιατί λόγο χρόνου (εδώ τα σπιτικά μας campaign δεν προλαβαίνουμε) καλύτερα είναι μια μεμονωμένη αλλά μεγάλη εκδήλωση από μικρές, πολλές και εβδομαδιαίες.

ΣΙΓΟΥΡΑ είναι ότι μεγαλύτερο έχω οργανώσει... αλλά στην ουσία φάνηκε ότι ήταν πολλοί που ήθελαν να γίνει αυτή η εκδήλωση όπως έγινε. Η τύχη ήταν με το μέρος μας καθώς συνεχώς «συναντούσα» άτομα που ήθελαν να βοηθήσουν και να προσφέρουν με τον τρόπο τους. Ακόμα και οι Θεοί ήθελαν να γίνει πραγματικότητα. Ήταν λες και είχα το μαγικό λυχνάρι. Αν το ήξερα μπορεί να ευχόμουν και τίποτε άλλο. Αλλά δεν το ήξερα, οπότε άρχισα απλά να λέω:

Λέω την ιδέα στην Κάισσα Αμαρουσίου.

H Κάισσα Αμαρουσίου όπως πάντα μας υποστήριξε, μάλιστα πρότεινε να κάνουμε το event στο This HOUSE RULES, το οποίο μας φιλοξένησε τελικά στο χώρο του :)

Ξαφνικά είμαστε σε μεγάλο χώρο με τραπέζια, ευχάριστο περιβάλλον και γλυκύτατους ανθρώπους!

Λέω στους φίλους, να βάλουμε όλοι λεφτά για να πάρουμε και δώρα να κληρώσουμε.

Η Κάισσα Αμαρουσίου τότε προσέφερε για δώρα ένα Player’s Handbook δυο σετ μινιατούρες!

Λέω στους Μινώταυρους του Λαβύρινθου «Παιδιά χρειάζομαι DM»

Μέσα η γυναικάρα μου η Clea όπως πάντα, μέσα ο P1llgr1mm, μέσα ο Γιάννης ο Τζεβελέκος... ωπ! Ξαφνικά γίναμε 4 εύκολα, με ένα action, όσοι ήμαστε πέρυσι δηλαδή συνολικά σε αριθμό και μάλιστα είχαμε μαζευτεί με κόπο. Τσουπ! Φέρνει ο Γιάννης και άλλους 3 φίλους του με ένα bonus action - τον Τρύφωνα, τον Διονύση και τη Βασιλεία - και γίναμε 7! "Υπέροχα"!

Λέω «Παιδιά... θέλω να έχουμε πολλούς έτοιμους χαρακτήρες.»

Φτερνίζεται μια ο Γιάννης, να σου καμιά 30αριά, έτοιμοι καθαρογραμμένοι με τα ξόρκια τους και όλα.

Λέω για πλάκα «Λες να έχουμε και cosplayers να καλωσορίζουν τους παίχτες;»

Και μέχρι να σκεφτώ κάτι άλλο ο Δημήτρης Αθανασόπουλος είχε βρει μερικά άτομα που ήθελαν να συμμετέχουν και τελικά η πλάκα έγινε πράξη!

Προσεχώς θα γνωρίσετε μέσα από τα άρθρα μας και πιο αναλυτικά τα παιδιά που μας βοήθησαν με τα κοστούμια τους.

Λέω λες να πω και στους X-Score τι κάνουμε μήπως βάλουμε και καμιά μουσική επική; Έχουν βγάλει πρόσφατα και έναν δίσκο ειδικά για να ντύνει κανείς με μουσική τo campaign του.

Kαι ναι!! Οι X-Score έκαναν μια συνολικής διάρκειας 3ωρη σύνθεση από κομμάτια για όλα σημεία της εκδήλωσης! Επική μουσική, ατμόσφαιρες, ηχητικά εφέ, βρυχηθμοί...

Λέω θα ήταν ωραία να είχαμε guest star DM για μια πιο ειδική μάχη.... κάποιον συγγραφέα... Α! Κάποιον που φτιάχνει comics ίσως, αλλά που να παίζει και D&D...

Και βρήκα τους Lockie και Wordsmith! Το δημιουργικό δίδυμο του comic BOTCH!

Λέω τι ωραία που θα ήταν να το τραβήξουμε βίντεο κάπως όλο αυτό! Αλλά αυτό άστο δε γίνεται για την ώρα δεν έχουμε budget.

Ναι όμως. Έγινε και αυτό. Το rocknlol.gr μας πρότεινε εντελώς τυχαία να έρθει να βιντεοσκοπήσει την εκδήλωσή μας. :) Δηλαδή... οκ... εντάξει...

 

Με το που ανακοινώσαμε το event όλα τα τραπέζια έκλεισαν εν ριπή οφθαλμού. Σχεδόν 50 άτομα.

Ακολούθησαν οι δημιουργικές συναντήσεις με τους DM. Βρισκόμασταν πολύ συχνά για να συντονιστούμε και να έχουμε μια κοινή πορεία. Θα έπρεπε όλα τα τραπέζια να συνεργάζονται και οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες τους να επηρεάζουν και τους υπόλοιπους. Οπότε χρειαζόταν και ένας συντονισμός από τους DM όσο να ‘ναι. Τελικά γίναμε μια πολύ καλή παρέα και διασκεδάσαμε πολύ μεταξύ μας.

Συναντηθήκαμε και μια ημέρα στην Κάισσα Αμαρουσίου για να φτιάξουμε χαρακτήρες, για όποιον ήθελε να έχει τον δικό του. Ήρθαν περισσότερα άτομα από όσα περιμέναμε!

Ευτυχώς ήταν και ο φίλος Θέμης εκεί να βοηθήσει (να 'ναι καλά) να τα κάνουμε όλα λίγο πιο γρήγορα.

Γενικά δεν θυμάμαι καν πως πέρασαν αυτές οι μέρες μέχρι να γίνει το event και πως δεν προλάβαινα να κάνω ΤΙΠΟΤΑ άλλο από το να ασχολούμαι μόνο με αυτό. Το facebook μου είχε άπειρες ειδοποιήσεις κάθε φορά που γύρναγα σπίτι, από εδώ και από εκεί, συνεννοήσεις, διευκρινίσεις, με τους cosplayers, με τους DM, με την Κάισσα, με τους παίχτες και τις συμμετοχές, το βίντεο. Ταυτόχρονα με το άλλο χέρι να φτιάχνω ένα κάρο εκτυπώσεις για τους παίχτες, άπειρα character sheets, διάφορα φύλλα να μοιράσουμε, ταμπελάκια για να γραφτεί το όνομα του κάθε παίχτη, γρίφοι εκτυπωμένοι, σημειώσεις και ότι χρειάζονταν οι DM ωχ! ήρθαν οι DM συνάντηση... χαμός... μετά το βράδυ πάλι συνέχεια μέχρι τα ξημερώματα... εργασίες και συνεννοήσεις με τους πιο ξενύχτηδες... Άκουγα ταυτόχρονα και τα αρχεία που μου είχαν στείλει οι X-Score και μια συγκίνηση, μια πώρωση μου έδινε δύναμη να ξενυχτήσω.

Ο Γιάννης ο Τζεβελέκος να φτιάχνει στατιστικά με τέρατα, ξόρκια, ότι άλλο χρειάζεται, χαρακτήρες, npc’s, η Clea από την άλλη να γράφει κείμενα, να φτιάχνει στολές για αναπληρωματικούς cosplayers…

Το βράδυ στέλναμε τα κείμενα στους BoardsOfGameslegopaidi και Fantasmamore οι οποίοι μετά από ολοήμερη δουλειά καθόντουσαν και διόρθωναν τα λάθη μας.

Γενικά θέλουμε όσο μπορούμε να φαίνονται οι εκδηλώσεις ωραίες και σε εμφάνιση αλλά και να αισθάνονται ωραία οι παίχτες κάθε εμπειρίας με το παιχνίδι οπότε ότι μπορούμε το κάνουμε.

 

Έφτασε η μέρα.

Τελικά άργησα να πάω στην ώρα μου στο event καθώς ακόμα έκανα εκτυπώσεις μέχρι τελευταία στιγμή.

Μπαίνοντας μέσα με έπιασα να χαμογελάω βλέποντας άτομα που είχα δει και γνωρίσει σε προηγούμενα events.

Αρχίσαμε να παίρνουμε παρουσίες, χωριστήκανε σε τραπέζια... εν τω μεταξύ να σκάνε οι cosplayers… φωτογραφίες, κακό...

Αργήσαμε να ξεκινήσουμε. 30 λεπτά περίπου από το πόσο είχα υπολογίσει να αργήσουμε.

Κάθονται σιγά σιγά στα τραπέζια... οι cosplayers να μοιράζουν επιστολές καλωσορίσματος στους παίχτες, και μυστικές πληροφορίες για την περιπέτεια, ο καθένας στη φατρία που αντιπροσώπευε. Η Ευαγγελία με την πανοπλία της να σφίγγει τη γροθιά της σε φάση «power αδέλφια!» με πώρωσε άσχημα. Η Mikaela να υποκλίνεται με την ανωτερότητά της, ο Panos ως δρυΐδης δημιούργησε πολλά επιφωνήματα θαυμασμού με τον Λύκο του, η Irene με το μυστήριο χαμόγελό της τους ιντρίγκαρε όλους. Να ‘ναι καλά και οι αναπληρωματικοί cosplayers μας, η Μαίη και ο Διονύσης, που βοήθησαν να είναι όλα εντάξει!

Είναι όλοι στις θέσεις τους και αρχίζει οι μουσική, αλλά υπήρχε πολλή φασαρία με τόσα άτομα. Η μουσική δυστυχώς ακουγόταν πολύ χαμηλά και έπρεπε να την δυναμώσουμε πολύ. Αλλά... σε ένα (μόνο) τραπέζι ακουγόταν δυνατά και ζητήσαν να τη χαμηλώσουμε... κρίμα.

Με το που πάω να μιλήσω... όλοι οι παίχτες ήταν στο «Τιιιιιι;»... βαβούρα - δεν άκουσε κανείς τίποτα.... 50 άτομα όσο να 'ναι... δεν χρειάστηκε δεύτερη φορά όμως... από εκείνη τη στιγμή άρχισα να μιλάω δυνατά... Βοήθησε στην πρώτη σκηνή που ήταν ο αρχιλόρδος σε φάση «ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΗΡΩΕΣ!»

Βοήθησε και λίγο δηλαδή η φασαρία :) αλλά δεν έπρεπε να χάσω τη συγκέντρωσή μου σε κάτι τέτοιο γιατί εύκολα μπορεί να έχανες το ενδιαφέρον κάποιου παίχτη αν μίλαγες σιγά.

Και γενικά το ότι έπρεπε να φωνάξω μερικές φορές ήταν δύσκολο αλλά άλλο τόσο κάποιες άλλες με πώρωνε το γεγονός ότι φώναζα δυνατά.

Κυλούσε η περιπέτεια αλλά έπρεπε να συντονιστούμε ώστε να γίνει η τελική μάχη με όλους μαζί. Οπότε έτρεχα σε κάθε τραπέζι να λέω/βλέπω σε τι φάση είναι όλοι οι DM να συντονιζόμαστε.

Γενικά άκουσα πολύ καλά λόγια για όλους τους DM και είδα και ωραία πράγματα με τα μάτια μου. Αυτό το θέμα είναι που με χαροποίησε περισσότερο νομίζω από εκείνη τη βραδιά. Είχαμε γίνει μια φανταστική ομάδα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά με το στυλ του ήταν πολύ καλός. Και επίσης είδα ότι υπήρχε πολύ καλή σχέση όλων με τους παίχτες τους. Είχα την εντύπωση ότι όλα τα τραπέζια δεν πέρασαν «αδιάφορα».

Το δικό μου το τραπέζι έτυχε εκείνη τη βραδιά να έχει μια δυσκολία και ευτυχώς όσοι κρατήθηκαν ψύχραιμοι συντέλεσαν στο να μην τιναχτεί το πάρτι εντελώς στον αέρα. Υπήρξαν χοντρές διαφωνίες μεταξύ των παιχτών. Διαφωνίες που έφευγαν και εκτός παιχνιδιού αλλά τις ξεπεράσαμε όλοι μαζί και η ομάδα μέσα από όλα κατέστρωσε ένα πολύ καλό σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της. Τελικά οδηγηθήκαμε με καλύτερη διάθεση στην τελική μάχη και την περάσαμε με αγωνία και ταχυκαρδία! :)

Σιγά σιγά όλα τα τραπέζια τελείωναν τις μάχες τους, δίνοντας ηθικό στα τραπέζια που έπαιζαν ακόμα.
Προς το τέλος επικρατούσε μια ησυχία. Ώσπου... ένας πάλαντιν ήταν που έκοψε το κεφάλι του τελευταίου εχθρού και όλη αυτή η ησυχία ξέσπασε σε χειροκροτήματα!

Να ‘ναι καλά τα παιδιά που χειροκρότησαν πρώτοι και έγινε όλο αυτό. Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα και πολύ ωραίο κλείσιμο.

Ένας μεγάλος τυχερός κέρδισε το Player’s Handbook, δυο τυχεροί κέρδισαν τις μινιατούρες, κάποιοι άλλοι πήραν δώρο comics, χαρίσαμε και εμείς ένα επιτραπέζιο σε έναν τυχερό cosplayer, έδωσε και η Κάισσα Αμαρουσίου από ένα set ζαράκια στους υπόλοιπους cosplayers που μας βοήθησαν.

ΟΚ τώρα όπως τα έχω γράψει όλα αισθάνομαι ότι ήταν ωραία :)

Ρώτησα όσους πιο πολλούς μπόρεσα για να δω πως περάσανε. Οι μόνοι που περάσανε πιο μέτρια ήταν το τραπέζι που τελείωναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ πρωτοί... οπότε έπρεπε να περιμένουν συχνά τους άλλους... και αυτό ήταν κάπως άσχημο. Γενικά νομίζω αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί κάπως. Και στο δικό μου τραπέζι είδα χασμουρητά στις φάσεις της αναμονής. Την επόμενη φορά πρέπει να το συντονίσουμε λίγο καλύτερα αυτό.

Ω γιατί λέτε να υπάρξει και επόμενη φορά;

:)

Σκεφτόμαστε λοιπόν μήπως επαναληφθεί η εκδήλωση για όποιους δεν πρόλαβαν να συμμετέχουν. Αν θέλετε μπορείτε να είστε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο facebook για ενημερώσεις. Σίγουρα θα υπάρχουν πάλι περιορισμένες θέσεις οπότε θα χρειάζεται κράτηση.

Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες ή να παρακολουθήσετε το βίντεο που έφτιαξε από εκείνη τη βραδιά το rocknlol.gr υπό τη μουσική των X-Score.

Καλά παιχνίδια! :)

 


Άλλα άρθρα για την ίδια εκδήλωση:

@rocknlol.gr

@BOTCHcomic

 

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξη και τις φωτογραφίες που τραβήξατε :)

Dionysios

Race: Human
Class: Master Video Editor, Expert Graphic Artist, Expert Musician
Background: Game Master
Defining Events: Monster Annual, March Attacks, Dozen Master Guys, Player's Campwood

 

 

Patreon: https://www.patreon.com/DionysiosOfLabyrinthos

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtPQ3GSwqWvl13YM-wjP6hg