Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Συνέντευξη Ευαγγελίας (aka Dragira)

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το event μας για την 5η έκδοση έγινε στο this HOUSE RULES και μετατράπηκε σε πλούσιο XP για όλους όσους ήταν εκεί.

Η ιστορία που “ζήσαμε”, ήταν το Tyranny of the Dragons στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μερικούς cosplayers ως σημαντικούς NPC από την συγκεκριμένη ιστορία. Και φυσικά θέλαμε πολύ να μάθουμε πως τους φάνηκε η όλη τους απόκτηση αυτών των XP.

Οπότε κατέβηκα στο “μπουντρουμι” του Λαβυρίνθου που τους “φιλοξενούμε” και τους ανέκριν ... έπιασα μια φιλική κουβέντα.

Και άρχισα από την Ευαγγελία Ζορμπά

 

1 - πες μας λίγα πράγματα που θα ήθελες να ξέρουμε για εσενα.

 

Είμαι 23 ετών και φοιτήτρια στη σχολή Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. των ΤΕΙ Αθήνας. Δουλεύω κάνοντας στάμπες σε μπλουζάκια και ασχολούμαι με διάφορες μορφές τέχνης, από σχέδιο μέχρι χορό.

 

2 - πως και πότε άρχισες να κάνεις Cosplay ;

 

Ασχολούμαι με το cosplay περίπου 4 χρόνια. Η πρώτη φορά που το δοκίμασα ήταν σε ένα cosplayparty που γινόταν στην Αθήνα, όπου με είχαν καλέσει φίλοι. Ήταν μια απλή προσπάθεια χωρίς πολύ σκέψη, αλλά βλέποντας τη δουλειά που είχαν κάνει άλλοι πιο έμπειροι στον χώρο θέλησα να εξελίξω κι εγώ τις ικανότητές μου πάνω σε αυτό.

 

3 - πως πέρασες και πως σου φάνηκε η εκδήλωση μας ;

 

Η εκδήλωση ήταν πολύ ωραία και με ζεστή ατμόσφαιρα. Πέρασα πολύ καλά καθώς είχα την ευκαιρία να βιώσω μια σημαντική έννοια του cosplay που είναι το παιχνίδι ρόλου, κάτι που υπάρχει έντονα και στο DnD αλλά σπάνια βλέπω στον χώρο του cosplay. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ενδιαφέροντα άτομα και να παίξω ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια.

 

4 - ποιον χαρακτήρα της ιστορίας μας εκπροσώπησες με την στολή σου και την παρουσία σου ;

 

Εκπροσώπησα την Dragira, μια γυναίκα ιππότη με πίστη ενάντια στο κακό και με έντονο συναίσθημα δικαιοσύνης και αφοσίωσης στο τάγμα της.

 

5 - είχες έρθει σε επαφή με το χόμπι των παιχνίδια ρόλων, όπως το Dungeons & Dragons, πιο πριν ;

 

Είχα παίξει μια ή δυο φορές διάφορα παιχνίδια ρόλων αλλά όχι σε βάθος με αποτέλεσμα η εμπειρία μου σε αυτού του είδους τα παιχνίδια να είναι μηδαμινή. Παρ’ όλα αυτά το DnD είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια και θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω.

 

6 - πες μας τι χαρακτήρα είχες έως παίχτης και μια στιγμή που σου άρεσε ή σου έμεινε από την χθεσινή παρτίδα.

 

Έπαιξα τον ρόλο μιας paladin αριστοκράτισσας. Με τα πάνω και τα κάτω των ζαριών μπορώ να πω πως από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν όταν στο τέλος, ενώ ήμασταν όλοι σε κατάσταση λιποθυμίας και είχα μια τελευταία ζαριά είτε να ζήσω είτε να πεθάνω, καταφέρνω και ρίχνω καλά ζάρια και σηκώνομαι, επιτίθεμαι και σκοτώνω τον τελικό αρχηγό που είχε απομείνει. Η DM μας περιέγραψε πολύ όμορφα αυτή τη σκηνή.

 

7 - που θα μπορούσε κάποιος να μάθει πιο πολλά για εσενα ;

 

Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι πέρα από το Facebook Profile μου & μια σελίδα με την ονομασία AiliroyCreations, όπου σκοπεύω να δείχνω τις δουλειές μου τόσο στον τομέα του cosplay όσο και σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολούμαι, όπως το σχέδιο.


Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Αθανασόπουλος