Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 00:00

Κάισσα καφέ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κάισσα καφέ άνοιξε πρόσφατα στους Αμπελόκηπους, σε έναν πολύ όμορφο χώρο (δείτε και φωτογραφίες αν δεν μας πιστεύετε!) και για λόγους ενημέρωσης του κοινού (ναι, τέτοια ευσυνειδησία) αναγκαστήκαμε με τον Boards of Games να κάνουμε... playtest στην καφετέρια.

Όλα για την ενημέρωσή σας. Και φυσικά, τι είδους playtest θα ήταν χωρίς το play, αναγκαστήκαμε (για εσάς πάνω απ’ όλα) να παίξουμε και ένα παιχνίδι....

Η παραγγελία μας ήταν σύντομη. “Γεια σας, μας αρέσουν τα RPG και έχουμε μια ώρα στην διάθεσή μας. Επομένως θέλουμε κάτι γρήγορο και εύκολο”. Λίγο αργότερα είχαμε πάνω στο τραπέζι μας δυο κούπες καφέ και την “Απαγορευμένη νήσο” (review εδώ). Ο άνθρωπος που μας το έφερε μας εξήγησε τους κανόνες και ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνούσε από το τραπέζι και μας ρωτούσε αν είχαμε κάποια απορία. Παρόλα αυτά “κλέψαμε” δυο φορές το παιχνίδι και πάλι δεν κερδίσαμε, τέτοια ρέντα... Αν και, για να τα λέμε όλα, ο boards of games έφταιγε, εγώ ήμουν άψογος (και αν απαντήσει στα σχόλια, αγνοήστε τον, εγώ σας λέω την πλήρη αλήθεια!)

Πριν φύγουμε από τον χώρο ρωτήσαμε αν μπορούμε να τους στείλουμε κάποιες ερωτήσεις, σαν μια μίνι συνέντευξη, και ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Αλήθεια, μας έκανε εντύπωση το πόσο φιλικοί ήταν καθόλη την διάρκεια που ήμασταν εκεί και σε συνδυασμό με το όμορφο περιβάλλον και το παιχνίδι, περάσαμε ένα εξαιρετικό απόγευμα!

Ακολουθούν οι απαντήσεις των παιδιών...

 

Πες μας δυο λόγια για το Κάισσα καφέ.

Νίκος: Ο καταλληλότερος χώρος για να μάθεις να παίζεις επιτραπέζια παιχνίδια που οξύνουν το μυαλό και φέρνουν την παρέα πιο κοντά.

Μιράντα: Το Κάισσα καφέ είναι το νέο στέκι των Αμπελοκήπων, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό του Μετρό. Είναι φρέσκο και υπερτερεί στην νέα μόδα των παιχνιδομάγαζων. Συνδυάζει το σοβαρό παιχνίδι εκείνων που έχουν το board gaming ως επίσημο χόμπι, μαζί με την δυνατότητα σε αρχάριους και μη παίκτες να μάθουν καινούργια παιχνίδια διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας παράλληλα το καφεδάκι τους.

Μιχάλης: Το Κάισσα καφέ είναι το καινούριο εγχείρημα της Κάισσα Α.Ε., της εταιρείας με την πάνω από 25 χρόνια εμπειρία στον τομέα του επιτραπέζιου παιχνιδιού. Έχει δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο και ζεστό περιβάλλον, όπου πλέον οι πελάτες της μπορούν να έρχονται και να δοκιμάζουν παιχνίδια ή να παίζουν παιχνίδια που τους αρέσουν από παλιότερες αγορές τους.

Αλέξανδρος: Το Κάισσα Café είναι ένας καινούριος ευχάριστος χώρος, στον οποίο μπορείς να έρθει ο καθένας, είτε μόνος του είτε με τη παρέα του, να πιεί το καφέ του ή το ποτό του, να παίξει, να χαλαρώσει και γενικά να διασκεδάσει…

Αντρέας: Το Κάισσα καφέ είναι ένας χώρος διασκέδασης, διαφορετικός από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Οι άνθρωποι έρχονται για να ξεφύγουν από τη καθημερινότητα τους και να δοκιμάσουν μια καινούργια εμπειρία, παίζοντας επιτραπέζια. Φυσικά, αυτοί που έχουν παίξει ξανά κάποια από τα επιτραπέζια της Κάισσα, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες στρατηγικές, αλλά και να γνωρίσουν νέα παιχνίδια.

Γιώργος: Είναι ένας νέος χώρος που δημιουργήθηκε με αγάπη γεμάτος χρώματα και ωραίους ανθρώπους για να παίζει ο κόσμος τα επιτραπέζια της Κάισσα απολαμβάνοντας ένα καφέ ή τσάι ή σοκολάτα ή.... Επίσης στον ίδιο χώρο λειτουργεί από το πρωί κατάστημα όπου πωλούνται όλα τα παιχνίδια της Κάισσα!

Χαράλαμπος: Είναι ένας χώρος όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να δοκιμάσεις οποιουδήποτε είδους παιχνίδι, χωρίς να χρειάζεται να το έχεις αγοράσει ή να έχεις αφιερώσει χρόνο για να μάθεις τους κανόνες. Μέσα από μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με μουσική και με παιχνιδογνώστες που θα σου λύσουν οποιαδήποτε απορία, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει κάθε ένα από τα παιχνίδια που προσφέρει το κατάστημα, ώστε να ανακαλύψει ποιο είναι το "στυλ" του αλλά και έναν καινούργιο κόσμο και μια καινούργια ιστορία κάθε φορά. Άλλωστε κάθε παιχνίδι είναι και μια ιστορία που ήθελε να μοιραστεί ο δημιουργός του.

 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού;

Νίκος: Βρήκαν το νέο τους στέκι. Μας έχουν μάθει με το μικρό μας όνομα. Μας καλούν να καθίσουμε στην παρέα τους και να προτείνουμε νέες στρατηγικές.

Χαράλαμπος: Την πρώτη φόρα μπαίνουν διστακτικά , την δεύτερη δεν βλέπουν την ώρα να αρχίσουν και γελάνε από την πόρτα.

Γιώργος: Η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θετική-αρχίζουν πελάτες να γίνονται σιγά σιγά θαμώνες κι έχει κλείσει το καφέ μόλις 1 μήνα λειτουργίας!

Αλέξανδρος: Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, από τις πρώτες μέρες κιόλας που άρχισε να λειτουργεί το Cafe.

Μιράντα: Η ανταπόκριση του κοινού μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή, όσοι μας έχουν γνωρίσει έχουν ενθουσιαστεί και έχουμε αρχίσει να έχουμε σταθερούς πελάτες, καθώς επίσης και κρατήσεις τραπεζιών για μεγάλες παρέες.

Μιχάλης: Η ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ θερμή, και μέρα με την μέρα έχουμε όλο και περισσότερο κόσμο!

 

Τι ηλικίες έρχονται συνήθως στο καφέ;

Χαράλαμπος: Όπως τα παιχνίδια δεν έχουν όριο ηλικιών, έτσι δεν έχει και το κοινό τους. Παρά την μικρή περίοδο λειτουργίας του καφέ, έχουμε δει από όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους ανθρώπων, από φοιτητές μέχρι οικογένειες και παιδιά.

Γιώργος: Έρχονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, γονείς με τα παιδιά τους, έφηβοι-συνήθως ηλικίες 20-40.

Μιράντα: Τα παιχνίδια απευθύνονται σε μεγάλα ‘παιδάκια’ και ως επί το πλείστον τέτοια έχουμε, έναν πολύ γενικό μέσο όρο 25-40. Έχει τύχει να έρθουν οικογένειες με μικρά παιδάκια, μέχρι ηλικιωμένους που δεν έχουν καταλάβει πλήρως την λογική του καφέ.

Αλέξανδρος: Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο εύρος ηλικίας που να έρχεται συνήθως στο μαγαζί. Έχουν έρθει όλες οι ηλικίες.

Αντρέας: Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία, έρχονται έφηβοι, φοιτητές, γονείς με τα παιδιά τους, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν απλά να απολαύσουν το καφέ τους.

Νίκος: Όλες οι ηλικίες. Κυρίως συναντάμε 20-40 χρονών. Πάντως έχω εξηγήσει το Χόμπιτ σε μία παρέα από τέσσερις 8χρονους, ενώ προχτές ήρθε μία μητέρα 80 χρονών με την κόρη της γύρω στα 50 και περάσανε ένα όμορφο απόγευμα με το Καλλιστώ.

 

Ποιος τύπος παιχνιδιού συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ;

Νίκος: Τα συνεργατικά παιχνίδια όπως η Πανδημία που όλοι μαζί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που εμφανίζονται.

Αλέξανδρος: Αν και σχεδόν όλα τα παιχνίδια έχουν πέραση, αυτά τα οποία έχω παρατηρήσει να συγκεντρώνουν το πιο μεγάλο ενδιαφέρον, είναι αυτά στα οποία οι παίχτες έχουν άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Χαράλαμπος: Ο τύπος: διασκεδαστικό!!! Ο οποίος ανάλογα με την παρέα, μπορεί να είναι οτιδήποτε: από το πιο "βαρύ" στρατηγικής, μέχρι το ευφυέστατα απλό και ονειρικό "Dixit".

Μιράντα: Ο τύπος του παιχνιδιού έχει να κάνει καθαρά με την παρέα, τα πιο δημοφιλή είναι τα ταχύτητας και παρατηρητικότητας όπως το Jungle speed και το Χάλι Γκάλι. Σε πιο έμπειρους παίκτες αρέσουν τα παιχνίδια ανάπτυξης και αμιγούς στρατηγικής όπως οι Άποικοι του Κατάν, και μια ενδιάμεση λύση για μεγάλες παρέες είναι το Dixit και οι Κυνηγοί της Νύχτας. Νομίζω πως δεν υπάρχει μέρα που να μην δώσουμε κάποιο από αυτά.

Γιώργος: Θα έλεγα πως όλα τα παιχνίδια έχουν το κοινό και τους δοκιμαστές τους! Κάθε φορά παρουσιάζω και ζητούνται παιχνίδια όλων των επιπέδων δυσκολίας!

 

Ποιο είναι το προφίλ του μέσου παίκτη; Είναι αρχάριος, casual ή έμπειρος;

Χαράλαμπος: Κυρίως αρχάριος προς casual , αν και αυτό αλλάζει, μιας και τείνουν να ξανάρχονται και να ζητάν διαφορετικά παιχνίδια κάθε φορά.

Αντρέας: Πολλοί από αυτούς έχουν δοκιμάσει κάποιο παιχνίδι από τα πιο γνωστά, και έρχονται για να το ξαναπαίξουν μαθαίνοντας έτσι και άλλα παιχνίδια. Δεν λείπουν όμως και οι πιο έμπειροι, αλλά και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν τα παιχνίδια για πρώτη φορά.

Αλέξανδρος: Κυρίως έρχεται κόσμος ο οποίος είναι σχετικά αρχάριος. Λέγοντας “σχετικά”, εννοώ ότι είναι παίχτες οι οποίοι έχουν παίξει τα κλασσικά παιχνίδια, που όλοι αγαπήσαμε και που με αυτά ξεκινήσαμε όπως πχ η monopoly, tamboo κτλ…

Νικος: Θα έλεγα Casual που έρχεται στην Κάισσα να δοκιμάσει πιο ψαγμένα παιχνίδια.

Μιράντα: Πλέον το προφίλ του μέσου παίκτη πιστεύω είναι casual. Είναι πολύ λιγότερα πια τα άτομα που μπαίνουν και μας ρωτάνε τι είμαστε! Οι περισσότεροι έρχονται έχοντας παίξει κάποιο από τα παιχνίδια της Κάισσας στο παρελθόν και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Μιχάλης: Casual.

Γιώργος: Θα έλεγα πως ο μέσος παίκτης είναι αρχαριοκαζουαλοέμπειρος!!!

 

Ένα παράξενο / διασκεδαστικό περιστατικό ή μια απορία πελάτη που σας προκάλεσε το ενδιαφέρον.

Αλέξανδρος: Το πιο αξιοπερίεργο το οποίο μου έχει συμβεί είναι ότι ένας πελάτης δεν μπορούσε να καταλάβει την έννοια της λέξεως «σκάρτα», κοινώς discarded poll. Είχε την εντύπωση ότι έπρεπε να πάρει τις κάρτες και να τις πετάει στα σκουπίδια ή ότι έπρεπε να τις σκίζει…!!!! Μου ήταν αρκετά δύσκολο να του δώσω να καταλάβει ότι αυτές οι κάρτες θα πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθούν και μετά τα «σκάρτα»!

Γιώργος: Πλησιάζω ένα ζευγάρι γύρω στα 35 για να τους εξυπηρετήσω-τους ρωτάω:

-Γεια σας! θα θέλατε να παίξετε κάτι; και ο γεροδεμένος άντρας απαντά:

-Ναι, το ..... μας!!!, και απαντώ:

-Λυπάμαι αλλά δεν έχουμε εξελιχτεί ακόμη σε τέτοιου είδους ανάγκες,στο μέλλον μπορεί! Τελικά τους έδειξα το Σαντιάγκο το οποίο τους ενθουσίασε και το αγόρασαν κιόλας... έτσι απλά....!!!

Μιράντα: Ένα περιστατικό που εμένα μου έχει μείνει, δεν έχει τόσο να κάνει με τα παιχνίδια όσο με τα ευτράπελα που μπορεί να δει κανείς σε ένα καφέ. Είχαν έρθει , λοιπόν, ένα απογευματάκι δύο γιαγιάδες στο μαγαζί και κάθισαν να πιουν καφέ. Ηλικίες άνω των 70 και οι δυο, στιλάτες και σενιαρισμένες στην τρίχα. Κάποια στιγμή στην κουζίνα, από μια λάμπα που κάηκε, άρπαξε το χάρτινο κουτί με τσάγια που ήταν μπροστά, μύρισε καμένο και έτσι θορυβηθήκαμε και εμείς και το εντοπίσαμε αμέσως. Γυρνάει όμως η γιαγιά που ήταν δίπλα μου και κοιτώντας το μεγάλο ηχείο που ήταν δίπλα της και μου λέει πανικόβλητη ‘’Υπάρχει διαρροή υγραερίου; Πρέπει να εκκενώσουμε τον χώρο;!’’ . Αφού την καθησύχασα κατάλαβα ότι είχε περάσει το ηχείο για σόμπα!

 

Ποια παιχνίδια προτιμάτε... εκτός καταστήματος; Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Νίκος: Κυρίως μου αρέσουν τα παιχνίδια ανάπτυξης, όπως η Κούβα και το Power grid.

Αλέξανδρος: Εμένα μου αρέσουν τα παιχνίδια τα οποία έχουν διπλωματία και «πειθώ» μεταξύ των παιχτών και για αυτό προτιμώ το “Diplomacy”, το οποίο θεωρώ κορυφαίο στο τομέα αυτό.

Χαράλαμπος: Προτιμώ τα παιχνίδια που έχουν μια ιστορία να πουν, που σε βάζουν στον ρόλο κάποιου χαρακτήρα και σε αφήνουν να ανακαλύψεις όλες τις πτυχές του όνειρου του σχεδιαστή . Το αγαπημένο μου απο αυτήν την άποψη είναι το "Discworld", ή παιχνίδια όπως το "Mansions of madness". Αν και τρέφω και μια ιδιαίτερη αγάπη και για το "Aye, dark overlord”. Άλλωστε τι καλύτερο από το να φτιάχνεις εσύ την ιστορία (αρκεί να είσαι αρκετά πειστικός, όπως θα ξέρουν όσοι το έχουν παίξει...)

Μιράντα: Αγαπημένα μου παιχνίδια είναι το Munchkin, οι Μαγικοί αριθμοί και το Jungle speed , τα οποία τα έχω σπίτι και παίζουμε και με την παρέα μου σε κάθε ευκαιρία.

Γιώργος: Έχω ποικιλία στις προτιμήσεις - κάθε παιχνίδι στην ώρα του, αναλόγως την παρέα και τη διάθεση!

Αντρέας: Κατά τη γνώμη μου, η επιλογή του παιχνιδιού γίνεται ανάλογα με τη διάθεση του παίκτη τη στιγμή που το διαλέγει, αλλάζοντας έτσι τις προτιμήσεις του μέρα με τη μέρα. Οπότε, δεν θα υπάρχει ένα αγαπημένο, αλλά μια ποικιλία παιχνιδιών με ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Μιχάλης: Αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το DnD και από επιτραπέζιο το “Βetrayal at the house on the hill”. Από την γκάμα των επιτραπέζιων της Κάισσα είναι η “Λίθινη εποχή”.

 

Όταν γυρίζετε στο σπίτι το βράδυ μετά την δουλειά, παίζετε με τους φίλους σας;

Νίκος: Πάντα ψάχνω και αρπάζω την ευκαιρία για μία παρτίδα με ένα καλό παιχνίδι.

Αλέξανδρος: Μετά τη δουλειά δεν είμαι σε θέση να μπορώ να κάτσω και να παίξω κανένα παιχνίδι. Έτσι και αλλιώς παίζουμε σχεδόν όλη την ημέρα, χρειαζόμαστε και λίγες ώρες για να μπορούμε να ανασυντάξουμε το μυαλό μας.

Χαράλαμπος: Πριν, μετά, κατά την διάρκεια :p Τα επιτραπέζια ήταν το χόμπι μας πριν γίνουν η δουλειά μας και θα συνεχίσουν να είναι ο τρόπος να γελάμε να μαζευόμαστε και να ξεφεύγουμε σε άλλους κόσμους.

Γιώργος: Επειδή τελειώνω το βράδυ κατά τις 12 και μετά,δεν έχει τύχει ακόμη να οργανωθεί με παρέα μου μεταμεσονύχτια βραδιά παιχνιδιού!

Μιράντα: Έχει τύχει να παίζω όλο το βράδυ και να πάω στην δουλειά, όπως και να σχολάσω και να πάω να παίξω. Είναι τέτοια η ποικιλία των παιχνιδιών που δεν κουραζόμαστε.

Μιχάλης: Όχι, δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, λόγω των ωρών που βρίσκομαι στην δουλειά.

 

Κάνετε ένα επάγγελμα που απαιτεί να παίζετε αδιάκοπα. Τι έχετε να πείτε σε όσους σας ζηλεύουν;

Αλέξανδρος: Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ζήλεια, δεν κάνουμε κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει κάποιος άλλος. Για να παίζεις παιχνίδια, δεν χρειάζεσαι κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις ή ικανότητες, το μόνο που χρειάζεσαι είναι διάθεση, όρεξη και κέφι, τα οποία όλοι μας διαθέτουμε…

Γιώργος: Είναι ωραίο να κάνεις το χόμπι σου εργασία!

Μιράντα: Προσωπικά πιστεύω πως είναι η ομορφότερη δουλειά που μπορεί να έχει κάποιος. Από την επικοινωνία με τον πελάτη μέχρι και το αντικείμενο, τα παιχνίδια.

Μιχάλης: Είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα, αλλά δυστυχώς λόγω της τριβής με την δουλειά, η όρεξη για προσωπικό παιχνίδι μειώνεται.

Νίκος: Παίξτε αδιάκοπα ακόμα και αν δεν το απαιτεί το επάγγελμά σας.

Χαράλαμπος: Δεν έχουν και άδικο!!! Είναι από τις καλύτερες δουλειές, όχι μόνο επειδή μας ζητάν να παίζουμε αδιάκοπα, αλλά επειδή βλέπουμε και όλους τους πελάτες (μετά από μια δύο φορές, φίλους πια) να γελάνε και να διασκεδάζουν με την καρδιά τους, κάτι που είναι απίστευτα ευχάριστο να το νιώθεις.

 

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από το Κάισσα καφέ; Σκέφτεστε να διοργανώσετε events, πρωταθλήματα κτλ;

Χαράλαμπος: Να περιμένετε εκπλήξεις , τις οποίες αν σας λέγαμε από τώρα δεν θα ήταν εκπλήξεις έτσι δεν είναι ;

Μιράντα: Η Κάισσα πάντα ετοιμάζει κάτι!

Γιώργος: Ναι, σίγουρα θα συμβούν αυτά που αναφέρετε! Είναι υπό συζήτηση - ετοιμάζονται - ψήνονται!!!

Αντρέας: Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι συγκεκριμένο, ως προς τα πρωταθλήματα και τα events, το σίγουρο όμως είναι ότι ακολουθούν αρκετές εκπλήξεις τους επόμενους μήνες.

 

Πόσα παιχνίδια υπάρχουν στο καφέ;

Νίκος: Περίπου 140 με συνεχείς ανοδικές τάσεις.

Αλέξανδρος: Η συλλογή φτάνει περίπου τους 140 τίτλους παιχνιδιών, η οποία συνεχώς αυξάνεται και πλουτίζεται συνεχώς, με νέους τίτλους.

Γιώργος: Αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 140....

Μιράντα: Στο καφέ υπάρχουν μόνο τα ελληνικά παιχνίδια της Κάισσας, κλειστά για να τα αγοράσει κάποιος και ανοιχτά για να τα δοκιμάσει με την παρέα του. Συνολικά υπάρχουν αυτή την στιγμή περίπου 140 παιχνίδια!

Αντρέας: Υπάρχουν περίπου 140 επιτραπέζια στο καφέ, τα οποία καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις από άποψη θέματος, διαθέσιμο χρόνο και αριθμό παικτών.

Μιχάλης: Υπάρχουν 139 παιχνίδια αυτήν την στιγμή.

 

Αλήθεια, θυμάστε τους κανόνες για όλα αυτά;

Αλέξανδρος: Όσο και να ακούγεται παράξενο, δεν είναι κάτι το δύσκολο. Όλα είναι θέμα, αρχειοθέτησης του μυαλού. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ κάποιες εικόνες, που βλέπω σε κάθε παιχνίδι, για να «ξεκλειδώσω» κάποια κομμάτια της μνήμης μου και να θυμηθώ κάποιον συγκεκριμένο κανόνα. Φυσικά κάτι μικρο-μικρο-μικρο λεπτομέρειες, δεν γίνεται να τις θυμάται κανείς και για αυτό χρησιμοποιούμε και εμείς τα «σκονάκια» μας.

Αντρέας: Ναι. Οι κανόνες μπορεί να είναι αρκετοί, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι λεπτομέρειες. Για αυτό το λόγο, η επανάληψη είναι βασικό στοιχείο στη δουλειά μας.

Μιχάλης: Θυμάμαι τους κανόνες από όλα τα παιχνίδια, εξάλλου αυτή είναι η δουλειά μας. Απλώς για τα πιο εξεζητημένα παιχνίδια, καλό είναι να τα φρεσκάρουμε τακτικά, διότι είναι τεράστια η γκάμα.

Χαράλαμπος: Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Θέλει λίγο καλή μνήμη προφανώς, αλλά κυρίως όρεξη να τα παίξεις όλα!!!!

Μιράντα: Εγώ προσωπικά επειδή από μνήμη πάσχω, έχω και τα σκονάκια μου! Όταν όμως ένα παιχνίδι το εξηγήσουμε πολλές φορές, αποτυπώνεται η εξήγηση στο μυαλό σαν ποίημα!

Γιώργος: Στα περισσότερα! Υπάρχουν πάντως και τα... σκονάκια, που βοηθάνε στο να ανακαλέσουμε γρήγορα το μηχανισμό και το αρχικό στήσιμο κάθε παιχνιδιού άμεσα πριν την παράδοσή του!

Νίκος: Και όχι μόνο!

Fantasmamore

Περήφανος πατέρας του πιο όμορφου half-elf στον κόσμο, γεγονός παράξενο αν αναλογιστεί κανείς πως είμαι ένας κοκκινοτρίχης νάνος με γενειάδα την οποία ενίοτε δένω σε πλεξούδες τις οποίες το half-elf αρέσκεται να τραβά...

fantasmamore.com/

Τελευταία άρθρα από τον/την Fantasmamore