Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 02:39

2 D&D events και πολλές Βραδιές Quiz για το 2017 από τον Λαβύρινθο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καλή χρονιά σε όλους. Ευτυχισμένο, παιχνιδιάρικο και δημιουργικό να είναι το 2017. Αλλά και να μην είναι, δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε, θα το κάνουμε με το ζόρι. Γι’ αυτό θα ανακοινώσουμε μερικά από τα σχέδια που έχουμε για τη νέα χρονιά.

Όπως είναι φυσικό, θα έχουμε πολύ Dungeons & Dragons, καθώς είναι το παιχνίδι μέσα από το οποίο εκφραζόμαστε δημιουργικά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Και λέμε «μέχρι τώρα», γιατί έχουμε αρχίσει να οργανώνουμε και Βραδιές Quiz, χαρίζοντας δώρα, που είναι η καινούργια μας συνήθεια.

Συνοπτικά έχουμε σκοπό για το 2017 να οργανώσουμε:

2 D&D Events και πολλές Βραδιές Quiz.

 

Πιο αναλυτικά τώρα, αρχίζοντας από τα πιο καινούργια:

Βραδιές Quiz: Μέχρι τώρα έχουμε οργανώσει δυο βραδιές Pub Quiz μέσα στους τελευταίους μήνες του 2016, στο gaming café “This HOUSE RULES!”. Η διαδικασία έχει ως εξής: όσο κάθεσαι και πίνεις τον καφέ σου με την παρέα/ομάδα σου, ένας Quiz Master κάνει ερωτήσεις στο μικρόφωνο ή μοιράζει «τεστάκια» σε κάθε τραπέζι.

Η κάθε ομάδα απαντάει στις ερωτήσεις και τις προκλήσεις όσο πιο καλά μπορεί και στο τέλος η καλύτερη παρέα κερδίζει ένα βραβείο.

Τι βραβείο;;; Για παράδειγμα τα βραβεία μέχρι τώρα ήταν δωροεπιταγή 100€, προσφορά από τα παιχνιδάδικα ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, την οποία κέρδισαν οι ομάδα “Αδιάφθοροι” ενώ μέσα στις γιορτές δώσαμε στην ομάδα “Bird Catchers” τρία επιτραπέζια παιχνίδια προσφορά από τα καταστήματα “ΚΑΪΣΣΑ” μαζί με μια δωροεπιταγή 25€ που προσφέραμε εμείς!

Και λέμε να το πάμε έτσι: 1 quizάκι το μήνα, με πλούσια δώρα, στον φιλόξενο και χαρούμενο χώρο του “This HOUSE RULES!”. Θα υπάρξουν κι άλλες θεματικές βραδιές, όπως έγινε στο Quiz των Χριστουγέννων. Ανακοινώσεις θα γίνονται στη σελίδα μας στο facebook αλλά σε αυτή του This HOUSE RULES!

 

Πάμε τώρα στο αγαπημένο μας Dungeons & Dragons.

 

D&D March Attacks 2017: Πρόκειται για το νέο D&D event που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάθε Μάρτιο. Η διαφορά είναι ότι δεν θα διαδραματίζεται μια συγκεκριμένη μέρα, αλλά για όλο το μήνα Μάρτιο.

Οι παίχτες, μετά από επικοινωνία, θα κανονίζουν ποια μέρα από τις διαθέσιμες θα θέλουν να έρθουν με την παρέα τους και να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη D&D πρόκληση! Θα δοθούν ελάχιστες οδηγίες δημιουργίας χαρακτήρων πχ. level και διαθέσιμοι βαθμοί για χτίσιμο ability scores, gp για αγορά εξοπλισμού, αν θα επιτρέπονται μαγικά αντικείμενα ή όχι... αλλά πέρα από τις οδηγίες αυτές θα επιτρέπονται τα πάντα. Τι εννοούμε τα πάντα;

ΤΑ ΠΑΝΤΑ: min maxing και όλες οι πιο πρόσφατες επιλογές από τα βιβλία που έχουν εκδοθεί και unearthed arcana!!! Μπορείτε να σκάσετε δηλαδή με Orcs, Μινώταυρους και ότι θέλετε.

Αναλόγως τις επιτυχίες ή ίσως με βάση κάποιο σύστημα βαθμολογίας θα βραβεύσουμε στο τέλος του μήνα την καλύτερη ομάδα. Η κάθε ομάδα θα μπορεί να συμμετέχει πολλές φορές αν θέλει να ξαναδοκιμάσει την τύχη της, και φυσικά θα μπορεί να κάνει «διορθώσεις» στους χαρακτήρες ή να έρθει με άλλους χαρακτήρες εντελώς. Ήδη συζητάμε με την “ΚΑΪΣΣΑ Αμαρουσίου”, για να δούμε τι χρειάζεται για την συμμετοχή, γιατί θέλουμε να δώσουμε κάποιο βαρβάτο δώρο, κατά προτίμηση δωροεπιταγή, στη νικήτρια ομάδα.

 

D&D Monster Annual IV: Το 4ο – όπως λέει και ο τίτλος του – τεράστιο, ετήσιο D&D event μας, που γίνεται στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Στο Monster Annual έχουμε πολλά τραπέζια που παίζουν D&D με μια αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

To Monster Annual III του 2016 ήταν το μεγαλύτερο D&D event στο οποίο έχουμε παρευρεθεί: 120 άτομα, 15 τραπέζια με 15 game masters. 5 Οίκοι σκοτεινών ξωτικών έσωσαν τον κόσμο και μετά από μάχες, εξορμήσεις και προδοσίες ο Οίκος Ναρίιλβες στέφθηκε ο Βασιλικός Οίκος.

Φέτος θα χωριστούν οι παίχτες σε δυο στρατόπεδα: Σε αυτό των Δρακογενών της Αρκόσια και των Διαβολιδίων του Μπάελ Τούραθ. Φίλοι του D&D και του Monster Annual… ετοιμαστείτε να διαλέξετε την πλευρά σας και να την οδηγήσετε σε νίκη! Οι νικήτρια πλευρά συνήθως λαμβάνει μέρος σε κληρώσεις για καλύτερα δώρα.

Αυτή τη στιγμή Game Masters, Cosplayers και άλλοι διοργανωτές δουλεύουν με σκοπό να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο μέχρι τώρα D&D event της ομάδας μας.

Παρατηρήσαμε ότι 100+ άτομα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα 50+. Εντελώς άλλο event που θέλει διαφορετική αντιμετώπιση για να πάνε όλα καλά. Είναι σαν να αλλάζει το “tier” που λένε και οι τελευταίες D&D εκδόσεις. Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να βολευτούν όλοι με ομαλό τρόπο. Οπότε φέτος, για να χωνέψουμε το μέγεθος, θα ανεβάσουμε τον πήχη μόνο λίγο. Στόχος είναι λοιπόν 16 τραπέζια, ένα παραπάνω από πέρυσι.

Ανακοινώσεις για τις D&D εκδηλώσεις θα αναρτηθούν στη σελίδα του Λαβύρινθου στο facebook αλλά και αυτή της Κάισσας Αμαρουσίου.

 

Σύνδεσμοι Βίντεο:

Βραδιά Quiz 1 (Νοέμβριος 2016):
https://www.facebook.com/ThisHouseRules/videos/967032350067830/

Βραδιά Quiz 2 - Χριστούγεννα (Δεκέμβριος 2016):
https://www.facebook.com/ThisHouseRules/videos/1001240273313704/

Monster Annual I (2014):

Monster Annual II (2015):

Monster Annual III (2016):

Dionysios

Race: Human
Class: Master Video Editor, Expert Graphic Artist, Expert Musician
Background: Game Master
Defining Events: Monster Annual, March Attacks, Dozen Master Guys, Player's Campwood

 

 

Patreon: https://www.patreon.com/DionysiosOfLabyrinthos

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtPQ3GSwqWvl13YM-wjP6hg