Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 00:00

Παίζοντας... Μπαμπινιώτη!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ναι, αυτόν! Τον πολυχρονεμένο υπουργό μας!
Λοιπόν, πιστέψτε με, είναι υπερβολικά αστείο παιχνίδι. Απλά ξεχάστε για λίγο τον τίτλο και ενδεχομένως την απέχθεια που σας προκαλεί και διαβάστε τους κανόνες!

 

Υλικά
Χρειάζεται ένα λεξικό “Μπαμπινιώτη” (ή άλλο, αλλά να έχει πολλά λήμματα), χαρτιά και μολύβια.

Τρόπος παιχνιδιού
Μοιράζουμε από ένα χαρτί και ένα μολύβι σε κάθε παίκτη. Κάποιος κάνει την μάνα. Διαλέγει ένα λήμμα από το λεξικό (κάτι δύσκολο ή τα αρχικά από κάτι) και το ανακοινώνει στους παίκτες.
Ο κάθε παίκτης γράφει την σημασία της λέξης (αν την γνωρίζει) ή κάτι “ψαρωτικό” και αληθοφανές. Ή απλά μια βλακεία. Το ίδιο κάνει και η μάνα, γράφοντας την πραγματική σημασία της λέξης. Έπειτα μαζεύει όλα τα χαρτιά και τα διαβάζει στους παίκτες.
Παράδειγμα:
Η λέξη είναι “κόνικλος”.
Η μάνα γράφει πως είναι το κουνέλι (σωστή απάντηση)
Ο παίκτης Α γράφει πως είναι ένας κύκλος σε σχήμα κώνου (χαζή απάντηση που προκαλεί γέλιο και πειράγματα)
Ο παίκτης Β γράφει πως “ήταν δυο αδέρφια από την Γερμανία ο Κόνι και ο Κλος και …” (χαζή απάντηση που επίσης προκαλεί γέλιο)
Ο παίκτης Γ γράφει πως είναι ένα οστό (γιατί δεν ξέρει τι είναι, αλλά θέλει να “ψαρώσει” τους υπόλοιπους
κ.ο.κ
Αφού η μάνα διαβάσει όλες τις απαντήσεις, ο κάθε παίκτης “ψηφίζει” ποιό είναι αυτό που πιστεύει πως είναι αλήθεια. Έτσι ο παίκτης που εγραψε το “οστό” κατάφερε να πείσει 5 παίκτες, άρα παίρνει 5 βαθμούς. Οι υπόλοιποι δύο παίκτες που ψήφισαν το “κουνέλι” παίρνουν από δύο βαθμούς, γιατί βρήκαν την σωστή απάντηση. Οι παίκτες που έγραψαν τις χαζές απαντήσεις δεν παίρνουν βαθμούς, αφού δεν έπεισαν κανένα, αλλά ανάλογα με το πόσο έξυπνη είναι η απάντηση, προκαλούν το γέλιο.
Ενδεχομένως και ο παίκτης που βρίσκει και γράφει την σωστή απάντηση να παίρνει κάποιους βαθμούς, αφού συνήθως πρόκειται για δύσκολες λέξεις. House-rule it!
Στο τέλος, ο παίκτης που έχει τους περισσότερους βαθμούς, κερδίζει!

Υ.Γ. Άσχετο, αλλά είναι πραγματικά ενδιαφέρον πόσα αποτελέσματα βγάζει το google, αν γράψετε lexiko mpampiniotis 1.pdf και lexiko mpampiniotis 2.pdf !!! Από στατιστιστικής άποψης πάντα! 

Fantasmamore

Περήφανος πατέρας του πιο όμορφου half-elf στον κόσμο, γεγονός παράξενο αν αναλογιστεί κανείς πως είμαι ένας κοκκινοτρίχης νάνος με γενειάδα την οποία ενίοτε δένω σε πλεξούδες τις οποίες το half-elf αρέσκεται να τραβά...

fantasmamore.com/

Τελευταία άρθρα από τον/την Fantasmamore