Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 00:00

Dungeon! Το επιτραπέζιο που σκοτώνεις τέρατα και τους παίρνεις το θησαυρό.

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το review που ακολουθεί βασίζεται σε δύο παρτίδες με τη γυναίκα μου και τα παιδιά. Το δυνατό του σημείο είναι η αίσθηση που αφήνει παρά οι κανόνες.

 

Τι γράφει πάνω το κουτί;

Ένα παιχνίδι φαντασίας στο οποίο πολεμάς τέρατα σε ένα τεράστιο μπουντρούμι και τους παίρνεις το θησαυρό. Μπορείς να είσαι κλέφτης, κληρικός, πολεμιστής ή μάγος. Περιπέτεια για όλους! Εντάξει πάνω στο κουτί τα γράφει πιο ωραία αλλά καταλάβατε περί τίνος πρόκειται.

Τι αγοράζω με €20;

Ένα λεπτό και ελαφρύ κουτί που περιέχει ένα ταμπλό παραδοσιακών διαστάσεων με 8 όρθια χαρτονάκια για τις ηρωίδες και τους ήρωες, αρκετά τόκενς, και πολλές μικρούλες κάρτες. Ένα φυλλάδιο με τους κανόνες, δύο άσπρα εξάπλευρα ζάρια.

Τι πρέπει να διαβάσω για να παίξω;

Το φυλλάδιο με τις οδηγίες είναι ένα διπλωμένο σεντόνι που έχει, με αραιό κείμενο και φωτογραφίες, τους εύκολους και λίγους κανόνες. Δέκα λεπτά διάβασμα θέλει.

Είναι τόσο απλό;

Κάθε παίκτης διαλέγει ένα ήρωα που έχει ελαφρά διαφορετικές ικανότητες από τους υπόλοιπους, τίποτα περίπλοκο, και σκοπός του είναι να συλλέξει πρώτος τα χρυσά νομίσματα που του αναλογούν σκοτώνοντας τέρατα και κλέβοντας τους το θησαυρό. Κάθε φορά που ο ήρωας μπαίνει σε ένα δωμάτιο εμφανίζεται ένα τέρας και ο παίκτης ρίχνει τα ζάρια. Αν φέρει παραπάνω ή ισάξια με τον αριθμό που γράφει πάνω στη κάρτα του τέρατος το σκοτώνει και παίρνει ένα θησαυρό. Εάν αστοχήσει τότε επιτίθεται το τέρας όπου μπορεί από το να πληγώσει μέχρι και να σκοτώσει τον ήρωα. Δεν υπάρχει player elimination, μην ανησυχείτε, όταν σκοτωθεί ένας ήρωας τότε ο παίκτης διαλέγει αντικαταστάτη.

Τι αίσθηση αφήνει;

Παλαιά. Με πήγε πολύ πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Σαν να παίζω στο σαλόνι της γιαγιάς μου με τον παππού μου. Η βαρεμάρα μέχρι να έρθει η σειρά μου, η άτυχη ριξιά που σου στοιχίζει όλους τους θησαυρούς, η ευχαρίστηση του να σκοτώνεις τέρατα, η έκπληξη από τις κάρτες που τραβάμε. Ήταν όλα εκεί. Ένα πραγματικά οικογενειακό παιχνίδι.

Το προτείνεις δηλαδή ανεπιφύλακτα;

Ναι, γιατί κοστίζει μόνο €20. Γιατί ήθελα να παίξω ένα dungeon crawler με τα παιδιά χωρίς να αναγκάζομαι να απλοποιώ τους κανόνες. Γιατί το μαθαίνεις αμέσως. Γιατί κρατάει λιγότερο από ώρα. Γιατί το στήνεις και το μαζεύεις σε δυο λεπτά. Γιατί χωρίς να πιάνει χώρο ούτε στο τραπέζι ούτε στο μυαλό είναι μια χαρά χορταστικό.