Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 00:00

Σημεία και ΤΕΡΑΤΑ - King of Tokyo review

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα μπαρμπουτοmanagement παιχνίδι κατάκτησης του Τόκυο από kaiju για 2-6 παίκτες.

 

Στο παιχνίδι αυτό ο κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός GigaMonster και προσπαθεί να καταγκρεμίσει το Τόκυο ενώ παίζει ξύλο με τα GigaMonsters των υπόλοιπων παικτών! Κάθε παίκτης έχει λοιπόν το ταμπλώ του τέρατός του και τη φιγούρα του, ενώ στο κέντρο βάζουμε το ταμπλώ του Τόκυο, τους κύβους ενέργειας και τις ειδικές κάρτες του παιχνιδιού (από τις οποίες ανοίγουμε να φαίνονται τρεις).

 

Game Setup

 

Το παιχνίδι παίζεται με ένα σετ ειδικών ζαριών τα οποία ρίχνουμε 3 φορές στη σειρά μας, κρατώντας κάθε φορά όσα θέλουμε και προσπαθώντας να χτίσουμε ένα καλό συνδυασμό (Εξ'ου και ο χαρακτηρισμός μπαρμπουτοmanagement). Ανάλογα τα σύμβολα που δείχνουν τα ζάρια στο τέλος της τρίτης ριξιάς, έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα:  Οι πατούσες προκαλούν ένα πόντο ζημιά/πατούσα, οι κεραυνοί δίνουν έναν κύβο ενέργειας/κεραυνό, οι καρδιές μας δίνουν πίσω έναν πόντο ζωής/καρδιά και οι αριθμοί (1/2/3) μας δίνουν τόσους πόντους νίκης/σετ 3 ίδιων αριθμών +1 για κάθε έξτρα ίδιο αριθμό.

 

Όλα τα τέρατα ξεκινάνε το παιχνίδι έξω από το ταμπλώ. Ο πρώτος παίκτης που θα κάνει ένα πόντο ζημιάς τουλάχιστον μεταφέρεται στο κέντρο του ταμπλώ και είναι ο Βασιλιάς του ΤόκυοTM. Από και πέρα, ότι ζημιά προκαλεί την τρώνε οι υπόλοιποι παίκτες, και ότι ζημιά κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες πάνε σε αυτόν. Ανα πάσα στιγμή αν φάει ζημιά, μπορεί να παραδώσει τη θέση του στον παίκτη που του την προκάλεσε. Αυτός γίνεται ο νέος Βασιλιάς του ΤόκυοTM. Γιατί τόσος ντόρος με το Τόκυο όμως;

 

Όταν ένας παίκτης πρωτομπαίνει στο ταμπλώ του Τόκυο παίρνει 1 πόντο νίκης και κάθε φορά που ξεκινάει το γύρο του εκεί παίρνει 2 πόντους νίκης, με απώτερο σκοπό να φτάσει τους 20 για να κερδίσει. Το κακό της φάσης είναι ότι όσο είναι εκεί του την πέφτουν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες και δεν είναι εύκολο να μείνει εκεί για πολύ πριν το τέρας του πεθάνει και βγει εκτός παιχνιδιού! Γι' αυτό είναι καλό να μην στήσει αντίσκηνο στο ταμπλώ, αλλιώς θα χάσει πολύ γρήγορα.

 

Τους κύβους ενέργειας που μαζεύουμε στο παιχνίδι τους ανταλλάσουμε για ειδικές κάρτες που μας δίνουν ικανότητες ή μας θεραπεύουν ή προκαλούν ζημιά μία φορά στους αντιπάλους ή διάφορα άλλα καλά.

 

Το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο στην εκμάθηση, αρκετά σύντομο και διασκεδαστικό και φυσικά πολύ ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ μιας και κάθε φορά που πέφτουν τα ζάρια ακούγεται ένα ΓΚΡΑΚΑΜΠΡΑΚΑΜΠΡΟΥΚΟΥΓΚΡΑΚΛ το οποίο μετά από λίγο ξύνει νεύρα: Παίξτε το σε τραπέζι με τραπεζομάντηλο ή τσόχα για να διατηρήσετε ότι έχει απομείνει από τα λογικά σας. Επίσης, διατίθεται expansion ονόματι Power Up! το οποίο προσθέτει ένα νέο GigaMonster και αρκετές ειδικές κάρτες. All in all, ένα πολύ fun παιχνίδι.

P1llgr1mm

Μανιακός ρολοπαίκτης/ρολοπαιχνιδοερευνητής, σε μάταιη αναζήτηση για το ένα παιχνίδι που θα κατατροπώσει όλα τα άλλα! Ως τώρα έχω βρει περίπου διακόσια τέτοια...

Εχω και ένα blog κάπου εδώ γύρω.