Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Color has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/templates/rt_oculus/features/color.php on line 11
Λαβύρινθος - Saturday Night RPG

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Disqus_K2 has a deprecated constructor in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 15

Notice: Undefined variable: site_root in /home/domagikc/public_html/labyrinth2/plugins/k2/disqus_k2/disqus_k2.php on line 64
Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 00:00

Saturday Night RPG

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Saturday Night RPG 

κλικ για περισσοτερες πληροφοριες!

 

 

Σήμερα το απόγευμα* στις 17:00 στο χώρο του συλλόγου ΕΣΠΑΙΡΟΣ όσοι θέλετε να παίξετε ένα από τα RPGs που έχουν ετοιμάσει δεν έχετε παρά να πάτε! Δεν χρειάζεται να έχετε προετοιμάσει τίποτα, ούτε να ξέρετε τους κανόνες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε όρεξη να παίξετε. Το event θα επαναλαμβάνεται το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα. Go play που λένε!

 

Η ιστορία από την αρχή

 

Πριν μερικούς μήνες ο ΕΣΠΑΙΡΟΣ είχε την παραπάνω ιδέα και μας πρότεινε να το συνδιοργανώσουμε. Λαβύρινθος και ΕΣΠΑΙΡΟΣ. Μας άρεσε και συμφωνήσαμε να το κάνουμε δοκιμαστικά για δυο Σάββατα. Γιατί όμως, ενώ είπαμε ναι, δεν συνεχίζουμε; Με αυτό θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο. Θα ασχοληθούμε εκτενώς γιατί η έλλειψη σαφής θέσης αφήνει χώρο σε παρερμηνείες και ανοίγει την όρεξη για δράμα.

Την αρχική πρόταση τη δεχτήκαμε ομόφωνα όλοι στο Λαβύρινθο. Γιατί; Οι λόγοι ήταν οι εξής , ξεκινώντας από τους γενικούς στους προσωπικούς:

Να μοιραστούμε το χόμπι μας όπως είναι, πολύχρωμο και χαρούμενο.  Να δουν και άλλοι ότι είναι μια ενασχόληση απελευθερωτική, διασκεδαστική, δημιουργική, άσχετη με τα κλισέ που περιτριγυρίζουν όλες τις κλειστές φαινομενικά κοινότητες. Να δείξουμε τα παιχνίδια που μας αρέσουν. RPGs που αξίζει να τα δοκιμάσουν και όσοι δεν ασχολούνται με παιχνίδια. Να προωθήσουμε τα παιχνίδια που μας αρέσουν. Να φέρουμε καινούριους παίκτες στο χόμπι και να αναζωπυρωθεί η κοινότητα και το ενδιαφέρον της για καινούρια συστήματα. Να βιώσουμε την ατμόσφαιρα που μόνο διαβάζουμε για αυτή σε διάσημα μικρά και μεγάλα gaming conventions στο εξωτερικό. Να προωθήσουμε την προσπάθεια που κάνουμε στο Λαβύρινθο, διευρύνοντας το αναγνωστικό μας κοινό και γιατί όχι να αποκτήσουμε καινούριους συνεργάτες. Να βγάλουμε το άχτι μας τρέχοντας RPGs που για τον ένα ή άλλο λόγο δεν το κάνουμε σπίτι με τους φίλους μας. Αυτοί ήταν οι λόγοι που έγιναν και στόχοι μας.

 

Από τις δυο φορές που συμμετείχαμε πετύχαμε κάτι από τα παραπάνω;

 

Τρέξαμε  μερικά από τα RPGs που θέλαμε, ήρθαν αρκετοί καινούριοι παίκτες, ίσως όσοι παίζουν μόνο τα mainstream RPGs άκουσαν για κάποια που δεν γνώριζαν, τα σχόλια για την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε συλλογικά από όλους τους παρευρισκόμενους ήταν θετικά. Ελπίζουμε ότι αρκετοί έμαθαν για την ύπαρξη του Λαβύρινθου και μας διάβασαν. Βέβαια ακόμα κανείς δεν μας είπε "πληζ, αφήστε με να γράψω και εγώ"! Και βγάλαμε και λίγο το άχτι μας τρέχοντας RPGs που δεν παίζουμε συνήθως με τα κανονικά μας game group. Lady Blackbird, Dragon Age, Zombie Cinema. Αν συμπεριλάβουμε και τα RPG που τρεξανε και οι GMs του ΕΣΠΑΙΡΟΣ η λίστα είναι εντυπωσιακή.

 

Ε, τότε γιατί δεν συνεχίζουμε να το συνδιοργανώνουμε;

 

Η απάντηση είναι απλή, δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε. Και πριν πείτε σιγά που δεν προλαβαίνετε θα σας παραθέσω τι κάναμε πριν από κάθε SNrpg. Φτιάξαμε το website, το λογότυπο, φτιάξαμε τις αφίσες, φτιάξαμε τα μολύβια με το labyrinthos.info (μερικά πρέπει να είναι ακόμα στον ΕΣΠΑΙΡΟ - είναι συλλεκτικά!), συντάξαμε το ερωτηματολόγιο (ευχαριστούμε σε όσους το απάντησαν, ήταν πολύ χρήσιμο), το τυπώσαμε, κάναμε playtest στα παιχνίδια που θα τρέχαμε, και νομίζω πως  προετοιμάστηκε ο κάθε GM ακόμα περισσότερο από όταν τρέχει κάτι στο σπίτι του. Ακόμα και για το πως θα ονομάζεται η βραδιά μας απασχόλησε μια εβδομάδα. Πόσο μάλλον τα κείμενα που θα συνόδευαν την ανακοίνωση και το κάθε παιχνίδι. Και αφήστε τη συζήτηση επί συζητήσεων για το ποιο παιχνίδι θα τρέξει ο καθένας. Και τους δυο αυτούς μήνες που διανύσαμε ήταν σαν να ασχολούμαστε μόνο με το SNrpg, κάθε μέρα.

 

Ίσως μπλέξαμε πολλοί τελειομανείς μαζί αλλά τελικά ήταν επιβαρυντικό εις βάρος της διασκέδασης μας την ημέρα του event, εις βάρος των σπιτικών μας campaigns και εις βάρος της ιδιωτικής μας ζωής. Να ξεκαθαρίσω πως μόνοι αναλάβαμε να περιπλέξουμε τη ζωή μας, έτσι το είχαμε φανταστεί από την αρχή έτσι θα το φτιάχναμε. Με καινούριο website, με διαφορετικές αφίσες κάθε φορά, καινούρια RPGs, ερωτηματολόγια, κείμενα, έτοιμα custom character sheets και άλλα. Η επικοινωνία μας με τον ΕΣΠΑΙΡΟ ήταν σχεδόν καθημερινή και φιλική. Κανένα πρόβλημα εκεί, νομίζω πως άλλωστε το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων ήταν δίκαιο. Εμείς στο ίντερνετ και εκείνοι στο χώρο τους. Άλλωστε οι GMs θα ήταν μισοί από τον Λαβύρινθο και μισοί από τον ΕΣΠΑΙΡΟ.

 

Έτσι λοιπόν αφού τώρα ξέρετε το background, θα τελειώσουμε με αυτά που κρατήσαμε από αυτή τη συνεργασία και την ημέρα αυτή κάθε αυτή

 

Ίσως την στιγμή που βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ διασκέδασης και προετοιμασίας να συνεχίσουμε να οργανώνουμε ημέρες RPG. Σε συνεργασία με τον ΕΣΠΑΙΡΟ, μόνοι μας ή με κάποιον άλλο που θα μας ζητήσει βοήθεια. Σε μεγάλο επίπεδο ή σε φάση friends & family. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να είναι μηνιαίο αλλά αποσπασματικό. Κάναμε καινούριους φίλους, περάσαμε καλά, μας άρεσε που ήμασταν GM, τα παιχνίδια που δείξαμε άρεσαν στους παίκτες, πολλοί ζήτησαν να ξαναπαίξουν, βρεθήκαμε κοντά με φίλους που γνωρίζαμε μόνο μέσω Ίντερνετ.

 

Ευχαριστούμε τον ΕΣΠΑΙΡΟ για την συνεργασία, και για την ευκαιρία να μάθουμε τόσα πράγματα και συνεχίζουμε! Προς το παρόν θα αράξουμε στο Λαβύρινθο και θα γράφουμε για πράγματα που μας αρέσουν! Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το SNrpg με επιτυχία και πολύ όρεξη. Και εσείς που μας διαβάζετε να κάνετε μια βόλτα προς τα εκεί. Προλαβαίνετε! Βρίσκεται στη Πατησιων 155, 2ς οροφος, Αθηνα.

 

 

 

 

 

 

 

*Αρχικά ήταν προγραμματισμένη η ανάρτηση για νωρίς το πρωί αλλά η ζωή μπήκε στη μέση. Ελπίζω όσοι το διαβάσετε και θέλετε να πάτε να προλάβετε!